Мъжете с висок тестостерон лъжат и изневеряват по-рядко

27850
Мъжете с висок тестостерон лъжат и изневеряват по-рядко

Тестостеронът често се свързва с агресия и антисоциално поведение. Но изглежда, че високите нива на мъжкия полов хормон, които увеличават либидото и помагат за трупането на мускули, карат мъжете да лъжат и да изневеряват по-рядко.

За целите на изследването си германски учени увеличили нивата на тестостерон на 46 мъже, като намазали кожата им с гел, съдържащ хормона. Кожата на други 45 участници била намазана с плацебо, предаде БГНЕС. След това и двете групи били помолени да участват в изследване на поведенческите навици, включващо практикуването на обикновена игра на зарове в изолирани помещения. Колкото по-висок резултат въвеждали участниците в компютър, толкова повече пари получавали като възнаграждение.

Откриха най-добре скритата ерогенна зона на мъжете

Търсенето на ерогенните зони на вашата половинка може да се окаже идеална "любовна игра". Сексолозите обаче дадоха един голям жокер на ...

"Експериментите целяха да установят доколко изследваните лица са склонни да лъжат. Тъй като участниците бяха поставени в изолирани помещения, никой не знаеше дали те вписват истинския си резултат в компютъра или по-висок, за да спечелят повече пари. Но по-късно учените успяха да установят дали доброволците са излъгали. Резултатите показаха, че мъжете с висок тестостерон са лъгали по-малко", заяви авторът на изследването, неврологът проф. Бернд Уебър от университета в Бон. Според учените хормонът вероятно увеличава чувството за гордост на мъжете и нуждата да изградят положителен образ пред другите.

Редактор: Калина Здравкова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com