На морето жените по-лесно се решават на експерименти

24787
На морето жените по-лесно се решават на експерименти
Снимка: Thinkstock/Guliver

По време на летния си отпуск жените често се отдават на случаен секс, забравяйки правилата и морала и тяхната собствена сигурност. Това накара американски учени да проведат изследване за това какво подтиква жените към подобно рисково сексуално поведение в курортите. 

Американските учени Лиса Бердишевски от университета на Илинойс и Хедър Гибсън от университета на Флорида решили да изследват конкретните причини, които тласкат жените към рисково сексуално поведение по време на лятната ваканция. За тази цел експерти интервюирали 850 представителки на нежния пол на възраст 18 до 50 години, според Health News, предаде БГНЕС. 

Къде са най-скъпи и къде най-евтини чадърите и шезлонгите по морето

Започваме изненадващи проверки на плажовете. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова по време на...

В допълнение участничките били помолени да оценят степента на риск в 23 хипотетични ситуации по време на секс. Жените трябвало да отговорят и на въпроса на какво са готови повече – необезопасен секс с партньора или секс с непознат под влиянието на алкохол и наркотици. 

Изследването показва, че релаксиращата почивка на плажа е идеална за сексуално експериментиране с постоянния партньор. В същото време, груповите екскурзии провокират случайни интимни контакти с познати или непознати. Установено е също така, че най-традиционният секс на морето върви със солидно количество алкохол. Жените признават, че алкохолът им дава кураж и служи като психологическо оръжие, с което нарушават табутата и рутината. 

На морето дамите по-лесно се решават на експерименти, отколкото във всекидневния живот в града. Допълнителен мотивиращ фактор за рисковото сексуално поведение са анонимните авантюри, осъществяването на еротичните фантазии и свободата без социално осъждане. В същото време много жени признават, че самият риск е мотивация за тях. 

Според авторите на изследването статистиката, която направили позволява да се формира ефективна програма за защита на здравето и насърчаване на безопасния секс.

Жените шефове у нас са 2 пъти повече, отколкото в ЕС

Два пъти по-висок е процентът на жените, които заемат водещи позиции у нас, отколкото средния за страните от Европейския съюз (7%) и въ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com