Нахална лисица ровчи в градината на Обама

34747
Нахална лисица ровчи в градината на Обама
Снимка: Getty Images/Guliver

Белият дом си има нов, неканен гост - от няколко месеца насам при семейство Обама се е настанила лисица, която прави пакости, пише "Уолстрийт Джърнал".

Хитрата животинка вече е изровила здраво градината на Мишел Обама, която е известна с манията си по здравословното хранене. Лисугерът изобщо не се притеснявал от това къде е влязъл - той редовно задействал алармите в охранявания периметър около президентския дом, а веднъж дори притичал най-спокойно през моравата пред Овалния кабинет, докато Барак Обама смаяно го наблюдавал.

Мишел Обама прогони сладкаря на Белия дом

Сладкарят на Белия дом Бил Йосес реши да си подаде оставката и ще напусне поста си през юни. Причината е в отношението на първата дама...

Предполага се, че лисицата се е намъкнала по време на принудителния отпуск на държавните служители през миналата есен, когато демократи и републиканци не можеха да се договорят за тавана на публичния дълг на САЩ и съответно парите за държавните институции свършиха.

Опитите натрапникът да бъде заловен засега удрят на камък. Персоналът в Белия дом бил разположил куп капани, но лисицата проявявала висока интелигентност и не се ловяла на въдицата - дори при примамки с пилешко месо. Вариантът животното да бъде застреляно изобщо не е бил обсъждан.

„Не бихме възразили, ако лисицата само минаваше, но не искаме тя да живее тук”, казва отговорникът по парковете и градините на Белия дом Дейл Хейни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com