Най-срамният гаф на CNN: Как знамето на "Ислямска държава" се появи на гей парад

13438
Най-срамният гаф на CNN: Как знамето на "Ислямска държава" се появи на гей парад

В събота (27 юни) по време на отразяване на митинг за равноправие между половете по телевизия CNN се появява обезпокоително съобщение, пише изданието Vox.com. Според надписа в долната част от екрана знамето на "Ислямска държава" е било забелязано на гей парада в Лондон.

Очевидно обаче, че от телевизията не са разбрали, че предполагаемото знаме на ИДИЛ е всъщност пародия. На флага се виждат не арабски букви, а изображения на вибратори и други играчки за пораснали. Явно обаче журналистите на американската телевизия не са направили разлика между двете неща.

Топ журналист от CNN призна: Гей съм

Американският водещ Андерсън Купър, който ревностно пазеше личния си живот, открито афишира хомосексуалната си ориентация. След години...

По време на отразяването на парадното шествие редица репортери на медията убеждаваха аудиторията в автентичността на видяното, а надписът „Флаг на ислямска държава“ се появи на гей парад“ не бе свален от екрана на CNN.

Коментарите в интернет пространството по темата са многобройни. Потребителите се забавляват с комичната ситуация, която бе предизвикана от телевизията.

"Иска ми се да преувеличавах, но очевидно е истина. CNN посвети цели шест минути и половина, за да обяснява как знаме на ИДИЛ се е появило на гей парад, а в действителност беше очевидно, че това е плат с изображения на вибратори на него, които от телевизията помислиха за арабски букви“, споделя блогър в социална мрежа.

Прайдът: Не хомосексуалността, а омразата се предава и наследява

С лозунга "Различни, но равни" и с множество знамена с цветовете на дъгата, стотици се събраха пред Паметника на Съветската армия за ...

На митинга в Лондон репортерите на телевизията се надпреварваха да отразяват носещите предполагаемия флаг на „Ислямска държава“. Освен това редакторите на CNN са потърсили за коментар водещият експерт по борба с терористичните заплахи, Питър Берген, за да коментира появата на "знамето" на джихадистите на гей шествието. Самият Берген е изразил недоумение как нещо подобно е възможно и е предположил, че става дума просто за пародия. Репортерите обаче не били съгласни с констатацията му и последвали нова доза въпроси относно националната сигурност на страната и възможността за поява на представители на ИДИЛ на парад на равноправието.

Освен постове в Twitter по темата, в интернет пространството можеха да бъдат видяни и закачливи изображения като това на лидера на “Ислямска държава“, Абу Бакр ал Багдади, чиято снимка бе оцветена в „цветовете на дъгата“ – символ на парада на равнопоставеността между хората с различна сексуална ориентация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно