Нетопящ сладолед ще се предлага в Япония

20065
Нетопящ сладолед ще се предлага в Япония

Дните на капещите от фунийките сладоледи и белите тениски в шоколадови петна приключиха. Учените откриха начин да спрат топенето на сладоледа, съобщи БГНЕС. Благодарение на протеин леденото лакомство остава стегнато по-дълго.

Протеинът държи в едно въздух, вода и мазнини и е известен в японската кухня като „натто”. Това е традиционна японска храна, приготвена от ферментирали сварени соеви зърна.

Готови ли сте да полетите в небето за едно сладоледено удоволствие?

Ако все още не сте си направили планове за уикенда, не се чудете и заповядайте в Южния парк в София на 6 юни след 10 сутринта, за да с...

Изследователите от Университета на Единбург и Университета в Дънди са открили, че чрез добавяне на протеина в сладоледа, той спира да се разтапя.

Протеинът също така може да предпази сладоледа от кристализиране, което често се получава при замразяване. Усъвършенстването на откритието означава, че производителите ще могат да създават сладолед с по-малко наситени мазнини и следователно с по-малко калории.

Учените смятат, че новият сладолед може да се появи на пазара от три до пет години. Натто се прави от ферментирали соеви зърна и в Япония най-често се консумира с ориз. Кулинарното съкровище на Япония има лепкава и жилава текстура с остър, подобен на сирене аромат.

 

Любопитни факти за сладоледа

Откъде всъщност идва сладоледът? Какво не знаем за сладоледа и може ли да бъде полезен той? Пълнеем ли от сладоледа? По колко сладолед...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com