Никога НЕ пишете мотивационно писмо така

19303
Никога НЕ пишете мотивационно писмо така

При писането на мотивационно писмо често е възможно да се допуснат глупави грешки. За нещастие, аз съм писала толкова много мотивационни писма, че не им помня бройката.

Но не си мислете, че тази подробност ме прави некомпетентна. Държа да ви кажа, че всъщност съм доста запозната с проблема – допускала съм много грешки, но и съм си вземала поука от тях. Надявам се да ви спестя ходенето по мъките, споделяйки опита, който натрупах като служител в агенция за набиране на персонал.

Най-странните въпроси, задавани на интервюта за работа

Интервюто за нова работа е доста стресиращо преживяване. И става още по-стресиращо, когато провеждащите го решат да задават въпроси изв...

Ето какво най-много ненавиждат потенциалните работодатели..

- Не знаете името на човека, от когото зависи наемането ви.

Ако не ви пука достатъчно, за да разберете как се казва наемащият мениджър, защо на него да му пука достатъчно, за да прочете мотивационното ви писмо? Нямате извинение за този колосален гаф, предвид наличието на толкова много и достъпни източници. LinkedIn е добро място, от което да започнете.

- „Пиша ви…”

6 думи, които да изтриете от автобиографиите си

Въпреки че мениджърите на различните компании използват различни методи при назначаването на нови служители, автобиографията остава важ...

Наистина ли? Никога нямаше да се сетя! Разбира се, това е сарказъм, но моля ви, никога не започвайте мотивационното си писмо по този начин! Напишете увод, който мигновено да привлече вниманието на потенциалния ви шеф.

- Аз, аз, аз…

Какво обичат да четат работодателите, които търсят кадри? Как вие ще помогнете на тях, а не обратното! Искаме служители, които ще ни донесат успех, затова ни кажете как бихте могли да допринесете за развитието на компанията ни.

Кои са останалите грешки при писане на мотивационно писмо четете в expert.bg!

Кандидат за работа взриви Facebook с писмото си

Няма нищо странно в това, когато един абитуриент завърши училище, да иска да започне работа. Това е напълно нормален процес и е...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com