Някои храни намаляват апетита за шоколад

9411
Някои храни намаляват апетита за шоколад

Повечето жени имат периоди, в които не могат да се откъснат от "дебнещите" отвсякъде шоколади и сладки изкушения. Някои от тях дори не могат да се сдържат, а просто си похапват. Всяко хубаво нещо, което се приема в големи количества, е вредно. Изглежда има храни, които да ни помогнат в борбата със сладките храни.

Много жени изпитват огромен апетит за сладкиши. Постоянното желание да ядат бонбони и торти може да се дължи на хормонален дисбаланс, хронична умора или стрес. За това специалистите дадоха списък с основните продукти, които могат да заместят сладкото.

На първо място са протеиновите храни, които могат напълно да елиминират желанието да хапнете шоколад. На обяд или на вечеря можете да си сготвите омлет със сирене, карфиол и бекон. Ментата също намалява глада за десерти. Ако не обичате да пиете ментови напитки, направете си ментов чай или вода с листа от мента.

Жаждата за сладко е навик, който може да се замени с друг навик. Например четене на книга, гледане на филми или просто подремване.

Редактор: Калина Здравкова

Черният шоколад разпалва страстта в спалнята

Отдавна са известни ползите от тъмния шоколад за здравето и красотата на цените, но според специалисти сладкото изкушение подобрява л...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com