Някои от най-честите кошмари и какво означават те

52203
Някои от най-честите кошмари и какво означават те

Кошмарите са резултат от чувствата и преживяванията през деня. Само неколцина от нас са в състояние да контролират съня си. Повечето хора забравят сънищата си малко след като се събудят.

Кошмарите са често срещано явление и учените от много години провеждат изследвания, за да обяснят причините за тях. Ето някои от най-често срещаните кошмари и какво означават те:

Падане от сграда, скала, въртележка, самолет или автомобил

Едни от най-честите кошмари са паданията. Човек чувства как тялото му пропада, в резултат на което се събужда за момент и осъзнава, че все още лежи в леглото си. Учените свързват този кошмар с ежедневната тревожност или по-точно с факта, че човек не контролира събитията през деня. Също така те могат да се дължат на спад в кръвното налягане или движение на течност във вътрешното ухо.

Изгубен в лабиринт, непозната територия или гора

Доста често е сънуването на изгубване в непознато пространство, лутане в заплетен лабиринт или безрезултатни опити да се намери изход от подобно място. Този вид кошмар се дължи на проявена моментна или постоянна нерешителност в ежедневието.

Падане на зъби

Този кошмар предизвиква безумен страх у сънуващия. Дължи се вероятно на факта, че имате нужда от посещение при стоматолог. Вашите зъби са доста чувствителни и предполагаема моментна болка, съвпадаща с фазата на съня, сигнализира за този проблем.

Преследване с опасност за живота

При децата, преследването може да бъде от чудовище, видяно в комикс или плюшеното мече, придобило различен образ в съня. При възрастните обикновено е свързано с някаква фобия. Тези кошмари обикновено възникват като следствие от някаква вина, която изпитваме в реалния живот. В повечето случаи неоснователна. Инциденти, които сме преживели или на които сме станали свидетели, също могат да окажат влияние върху сънищата ни, предизвиквайки подобен род кошмари.

Природно бедствие или апокалипсис

Много често хора сънуват земетресение, докато спят в люлеещ се стол. Обикновено причина за подобни кошмари са ситуации, в които сте били натоварени с отговорност, по-голяма от възможностите ви. Друга честа причина е постоянната тревожност спрямо затрудненията в ежедневието.

Гол на публично място или хванат гол

Този вид сънища обикновено се дължат на несигурност по отношение на външния вид или дълбоки комплекси относно физиката си. Друга вероятна причина е пазенето или прикриването на тайна, която ви притеснява и тревожи.

Секс с непознат, когото никога не сте виждали

Това може да е отражение на начина, по който се чувствате в настоящата си връзка. Искате нещо ново и вашият сън ви помага в това.

Провал на тест, интервю или проект по време на работа

Женските и мъжките кошмари – прилики и разлики

Всички хора, независимо от пола им, сънуват лоши сънища, които ги карат да изпитват страх, паника, ужас. Понякога кошмарите са толкова ...

Това е пряко отражение на емоционалното ви състояние. Когато човек е под натиска на подобна ситуация или в процес на очакване на резултати, той често проектира това в сънищата си.

Контузии

Чрез получаването на сън на контузии вашият мозък ви сигнализира, че имате слабост в личния живот. Може да е конкретна ситуация или нещо видяно, от което се страхувате.

Партньорът ви напуска или ви изневерява

Това се дължи на несигурност по отношение на самочувствието, което имате пред партньора си. Обикновено страхът от подобна ситуация стимулира този вид кошмари.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com