Пандата Фу Бао навършва годинка

31903
Снимки:

Това лято един от най-известните рожденици във Виена безспорно е пандата Фу Бао. На 14 август любимецът на малки и големи посетители на виенския зоопарк Шьонбрун навършва 1 година. За рождения му ден гледачите в зоопарка ще го изненадат със специални подаръци – купища торбички с любимите лакомства на Фу Бао, батати (сладки картофи) и моркови. Естествено той сам ще си ги отваря. Но подаръци ще има не само за рожденика. За всички деца, които в този ден посетят зоопарка, ще има по един плакат с пандата.

Междувременно пухкавият красавец тежи цели 20 кг. Майка му Ян Ян все още го кърми и се грижи с огромна любов за него. Той обаче все по-често гризе и бамбукови листа. Фу Бао обича да се катери, да спи и да похапва бамбук, разказва директорката на зоопарка Дагмар Шратер. Всеки ден е различен. Палавникът прави това, което му се иска. И на рождения му ден гледачите ще се съобразят със следобедния му сън и в зависимост от времето за почивка ще решат кога е най-добрият момент за връчване на подаръците.

Ваня Щерева: Хора, нямаме панда, беше шега

Доста сполучилив опит за шега си е направил приятелят на Ваня Щерева – Алекс, с редица български медии, но това се обърна срещу н...

След Фу Лун през 2007 и Фу Ху през 2010 Фу Бао е третото бебе панда, заченато по естествен път и появило се на бял свят в зоопарка в австрийската столица. В съответствие с китайските традиции името на бебето бе кръстено 100 дни след раждането. След Фу Лун (Щастливия дракон) и Фу Ху (Щастливия тигър) третата мъжка панда бе наречена Щастливия леопард. Първите месеци той прекара с майка си на закътано място и далеч от погледите на любопитни посетители, но през декември не издържа и излезе за първи път, за да огледа “жилището си”.

Снимки:1 - © Jutta Kirchner, 2 - © Daniel Zupanc

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com