Писмо от една българска пенсионерка, което ще ви трогне

11992
Писмо от една българска пенсионерка, което ще ви трогне

Един лист хартия, изписан с молив, лежеше на земята пред пощенски клон 1373 в София. За малко да го подмина, но ми направи впечатление, че е написан от много възрастнен човек (нали знаете онзи интересен почерк на нашите баби и дядовци) и го взех.

Оказа се писмо до началника на пощенската станция. Беше номериран и продупчен, явно е бил в папка. Защо и как се е оказал на улицата не е ясно... Писмото не е оплакване, не е жалба, то е един много мъдър отговор на възрастен човек, изпитал на гърба си нечестно отношение. Ето и думите на възрастната жена, изписани с молив, защото няма химикал, както тя самата уточнява в полето на листа.

Хиляди пенсионери работят, за да живеят

Около 150 хиляди пенсионери работят у нас, а всеки десети от тях е останал на старото си работно място след като се е пенсионирал. С...

Г-н Началник ,

когато ми казахте да дойда с личната карта – мислех, че сте открили грешка в компютъра, но не. Чукнахте август, а не юли- ? - грешка. Аз съм сляпа, лесно се справихте с мен – и саката. Но знаете ли: Има Бог! Защото за Коледа Ваш касиер ми даде 24,50 лв. вместо 32,50 интеграция. И не се откриха парите. Като млада бях касиер и зная какво е чест и не... И сега знаех, че дават увеличение от телевизията до 286 лв. - пенсия. Като не получих....продължението четете ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com