Предизвикателството на "ледената кофа" стигна и до Стивън Хокинг

44673

Най-великият физик на нашето време - Стивън Хокинг, се включи в набралото огромна популярност "предизвикателство на ледената кофа" (Ice Bucket Challenge). Той обаче го направи косвено - тъй като е страдал от тежка пневмония миналата година, вместо него кофи с лед изляха върху себе си децата му Робърт, Луси и Тим.

Хокинг страда от амиотрофична латерална склероза (ALS) - именно за това заболяване кампанията набира средства. Събраната сума вече надхвърля 31 млн.долара.

72-годишният Стивън Хокинг страда от тежкото заболяване на двигателните неврони от 21-годишна възраст, парализиран е почти напълно и общува чрез компютър. Идеята на предизвикателството - предизвикваш някой да излее кофа с ледена вода върху главата си, ако той не го направи в рамките на 24 часа, трябва да направи дарение за борбата с болестта. Използва се ледена вода, защото усещането след поливането с нея е същото, каквото изпитват постоянно болните. 

Десетки знаменитости - певци, актьори, шефове на най-големите компании в света, политици и общественици, вече се включиха в предизвикателството.

Стивън Хокинг: След 50 години хората ще живеят на Луната

Изпращането на първия човек на Луната е изглеждало голяма стъпка за времето си, но ще изглежда малка на фона на предвижданията на Стивъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com