Предказанията от преди 100 години: Кои от тях се сбъднаха?

43106
Предказанията от преди 100 години: Кои от тях се сбъднаха?

Преди повече от 100 години, в 1900 г., американският инженер Джон Уоткинс направил серия предсказания за това какъв ще бъде светът през 2000 г. Такива предсказания са правени от мнозина в началото на новия век. Интересното в случая е, че много от предсказанията на Уоткинс са се сбъднали, съобщава BBC.

През декември 1900 г. Уоткинс написал развлекателна статия, озаглавена „Какво може да се случи в следващите сто години“, за американското женско списание „Ladies Home Journal“.

Статията започвала с думите „Тези предсказания ще ви се сторят странни, почти невъзможни“. След това Уоткинс твърди в статията, че за написването й се е консултирал с най-големите учени по това време.

Изглежда като стандартна пещера. Това, което излиза от нея обаче, ще ви ужаси (СНИМКИ)

Пещерата, която можете да видите на снимката, се намира в Тексас, САЩ. В особено тъмната ѝ осанка се спотайват животни, които могат да ...

Неотдавна редакторът в историческия отдел на Saturday Evening Post, Джеф Нилсон открил старата статия и бил поразен от това, колко много от предсказанията на Уоткинс са се сбъднали.

Ето някои от сбъдналите се предсказания на Уоткинс:

Цифрова цветна фотография

„Хората ще изпращат снимки на всякакви разстояния. Ако след сто години в Китай има сражение, снимките от най-ярките моменти ще бъдат публикувани във вестниците само след час. Фотографиите ще показват истинските цветове“, пише Уоткинс.

Феноменален метод за умножение на големи числа на ум

Ако следвате тази формула на картинката ще можете за секунди да умножавате големи двуцифрени числа в главата си. Методът е изключителн...

Нилсон отбелязва, че в началото на ХХ век снимка от сражение в Китай би достигнала до американските вестници минимум за една седмица. По това време самата фотография все още е била смятана за чудо, а цветната фотография се е намирала в стадия на експериментите.

Мобилни телефони

„Безжични телефони и безжичен телеграф ще обхващат целия свят. Мъж, намиращ се в центъра на Атлантическия океан, ще може във всеки един момент да поговори с жена си, която си почива в спалнята в Чикаго. Ще можем да се обаждаме в Китай така лесно, както днес звъним от Ню Йорк в Бруклин“.

По времето на Уоткинс международна телефонна линия с такава дължина не е съществувала. А за мобилна връзка никой дори не е и мечтал.

Искате да работите в Apple? Вижте на какви въпроси трябва да отговорите

Една от най-иновативните компании в света – Apple, търси креативни хора със силна логика, със силен ум и неочаквани за професията...

Полуфабрикати

„Готови за употреба храни ще се доставят от големи магазини, подобни на днешните бакалии“.

Уоткинс се оказал прав – днес от всеки супермаркет може да се купят полуфабрикати, от които за няколко минути да се направи пълноценна вечеря.

Наистина, предсказанието му не било съвсем точно. Уоткинс предполагал, че съдовете, в които се намира храната, ще се връщат обратно в магазина за повторна употреба.

Можете ли да намерите леопарда на снимката?

На приложената снимка наистина има леопард. Представете си, че вие сте там срещу него. Колко ли секунди ще ви остави да гледате преди д...

Хората ще станат по-високи

„Американците ще станат с един-два инча по-високи „, пише Уоткинс. Оказал се прав, при това, прогнозата му е много точна. Ако средният ръст в САЩ през 1900 година е бил около 66-67 инча (168-170 см), то в 2000 година средният ръст е нараснал до 69 инча (175 см).

Снижаване на прираста на населението в САЩ

Тайната на Стоунхендж е разгадана. Наистина ли?

Организацията „Английско наследство” съобщава за откриването на „последния елемент от главоблъсканицата”, който...

Уоткинс предсказал, че към 2000 година числеността на населението на САЩ ще бъде между 350 000 000 и 500 000 000 души.

Нилсон отбелязва, че числата дадени от Уоткинс, са твърде високи, но все пак общо взето, той е мислил в правилната посока, а именно, че прирастът на американското население ще намалее. Ако през ХХ век населението на САЩ бе нараствало със скоростта, фиксирана в периода 1800 – 1900 г., то към 2000 година числеността му би достигнала 1 милиард души.

Вместо това числеността на населението на САЩ достигна 280 милиона в началото на ХХІ век.

източник: svetovnizagadki.com

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com