Прилепите-вампири избягват човешката кръв

34237
Прилепите-вампири избягват човешката кръв
Снимка: Gettyimages

Светът щеше да е едно много по-приятно място, ако хората приличаха повече на прилепите вампири, пише в. "Дейли Мейл".

Ние, хората, си мислим, че алтруизмът е присъщ само за наса, че стои над всички разделения между нас и останалата част от животинското царство. Прилепите вампири не са съгласни с тази теза.

На фона на всички легенди за прилепите вампири има една истина: те наистина пият кръв. Има три вида такива прилепи - белокрилият прилеп и вампирът с космати крака предпочитат кръв от птици. Често срещаните вампири пият кръв от бозайници, най-вече добитък и много рядко пият човешка кръв. Казват, че ухапването не е болезнено, а раната изглежда сякаш е откъснато парченце от кожата. Антикоагулантът в слюнката им позволява кръвта да тече и те лесно пият от нея. Прилепите могат да изпият количество колкото половината си телесно тегло. Често те не се хранят в продължение на няколко дни.

Вампирите са социални същества, които образуват големи колонии с до 2000 прилепа. Прилепите помагат на гладните си приятели. Те повръщат част от погълнатата кръв, като по този начин споделят храната си. Благодарение на тази система женските могат да доживеят до 15 години.

Човешкото общество зависи от малките добрини, които се възприемат като нещо естествено и се очаква и ние да направим същото. Оказва се обаче, че не само хората са милостиви, завършва статията на британската медия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com