Продадоха парче ракета с подписа на Гагарин за 7500 евро

21755
Продадоха парче ракета с подписа на Гагарин за 7500 евро

Част от ракетата "Восток-1" с подпис на Юрий Гагарин бе продадена на търг в Берлин за 7500 евро. Търгът се провежда от аукционната къща Auctionata, а парчето от ракетата с подписа на първия космонавт в света имаше размери 5,8 на 4,3 сантиметра. Стартовата цена на лота бе 3000 евро.

Всичките лотове, изложени на търга, са принадлежали на художника Андреас Хоге. Той е художник от бившата ГДР, през 1992 г. е участвал в оформянето на ракетата "Протон" на космодрума Байконуре. На корпуса й той бе нарисувал портрет на Гагарин. Хоге дълго време е живял в Русия, преминал е и курсове за космонавт.

Международен ден на авиациата и космонавтиката

На 12 април 1961 г. се осъществява първият в историята пилотиран космически полет на космонавта Юрий Гагарин с кораба "Восток". На този...

Търгът всъщност е онлайн, на мониторите на аукционната къща постъпват въпросите от колекционерите, а служители обработват въпросите и предложенията, постъпили по интернет или по телефона.

По скъпите лотове бяха ръчен часовник за 3000 евро, картината на художника "Смъртта на космонавта" за 2000 евро. Скафандърът за куче бе изложен за 4000 евро, но френски колекционер го купи за 14 000 евро. На снимката: скулптура на Гагарин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com