Първи хипермаркет само за български стоки отвори у нас

21767
Първи хипермаркет само за български стоки отвори у нас

Първият у нас магазин за български стоки бе открит в Горна Оряховица. Инициатор е земеделският производител Цанко Цанев, който е купил и реставрирал в оригиналния й вид сградата на халите в града. Той лично произвежда в стопанствата си голяма част от продукцията, съобщава в. 24 часа.

Цанев реализирал идеята си за магазин за български стоки без да знае, че в Министерството на икономиката покрепят идеята на малкия и средния бизнес за изграждането на хипермаркети с родни стоки. “Не знаех за начинанието, но одобрявам тази стъпка”, каза Цанев.

50 нюанса България

Къде живеем - в страната на най-добрите салати, на най-сбърканото правосъдие или на място, където всеки се чувства добре, само когато с...

В магазина му се продават пилета, свинско и телешко месо. Млякото се доставя направо от фермите, жива риба – от водоемите, а виното ще се съхранява в бъчви, от които всеки може лично да си налее. Това била отдавнашна мечта на Цанко Цанев, който най-сетне успял да затвори производствения цикъл и да достави храната от нивата и фермата до трапезата на българина.

agronovinite.com

 

Какво трябва да ядем, за да работим повече

Хранителните ни навици, достатъчното количество сън и редовната физическа активност са ключови за ежедневните ни нива на продуктивност....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com