Първите седнали на Железния трон

28993
Снимки:

Днес на терасата на Морското казино в Бургас бе поставен Железният трон от популярния сериал на HBO "Игра на тронове". Стотици бургазлии дойдоха на откриването и искаха веднага да се снимат, седнали на него, съобщи БГНЕС.

Tронът е изкован от дъха на най-великия дракон – Балерион Черния ужас, по поръчка на Егон Таргериен – Завоевателя. Изкован е от 1000 меча, които огненият дъх на звяра разтопил. Направен е неудобен, за да напомня, че кралството е повече отговорност, отколкото комфорт.

Качи се на трона, снимай се като крал!

"Тронът идва" - под това мото ще започне обиколката на култовия Трон от Game of Thrones (GOT), който ще гостува във Велико Търново, Бур...

Всъщност, тронът, който е реквизит от "Игра на тронове" е от стъклопакет, разказа организаторът Асен Григоров. "Сериалът е произвел 4 – 5 трона. Те са по различни локации, защото филмът се снима на няколко места – в Мароко, Северна Ирландия, Дубровник, Сплит. На всяко от тези места има по един трон. Направен е от стъклопласт, поливан е със смола, отгоре е рисуван ръчно целият", поясни Асен Григоров.

Сериалът е най-скъпият, правен до момента. Само серията, когато Станис напада Кралски чертог, струва 8 млн. долара. "Игра на тронове" е и "най-краденият" – свалян нелегално от торент сайтове.

Реквизитът е висок 2.2 метра, широк – 1.6 метра, тежи 134 кг. Тронът идва в България от Загреб, охранява се непрекъснато от двама души.

Тронът бе посрещнат в Бургас от над 50 музиканти – диригентът Левон Манукян с неговата група Levon Manukyan Collegium Musicum и хор "Родна песен", които изпълниха и трейлъра на сериала. Заради големия интерес, след Бургас, който е втората му спирка, реквизитът ще отиде в Стара Загора, макар градът да не бе включен в турнето на HBO предварително. Хората, които се снимат на него и качат снимките си във Фейсбук страницата на турнето, ще спечелят участие във фентъзи тур в Румъния и среща с двама от актьорите от сериала.

Учител по математика укротява непослушковците с Game of Thrones

Находчив учител по математика решил да "вкара в употреба" доста нестандартен метод за укротяване на непослушните си възпитаници. Тъй ка...

Железният трон ще е изложен в Бургас и утре. А феновете ще могат да се снимат, повтаряйки думите от филма: "VALAR MORGHULIS" (Всички са смъртни).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com