Ретроградна Венера в Лъв - какво да очаквате

75037
Ретроградна Венера в Лъв - какво да очаквате
Снимка: Thinkstock

От 25 юли до 6 септември Венера ще „върви назад”, а по време на ретроградното ѝ движение всичките ѝ подвластни дела отиват в „друго измерение”.

Ретроградната Венера в Лъв ще акцентира върху темите за верността и предаността в любовта, материалните и финансовите интереси на двойката, въпросите за възпитанието на децата.

Мнозина може да се почувстват недостатъчно обичани, неоценени, възможно е да се появи чувство, че имат право на повече в отношенията си. Близките ще нарушават дадените обещания, но сега не е моментът да изяснявате отношенията си. Ако мислите за раздяла започнете действия след края на ретроградния период на планетата. Ако сте започнали връзка сега и в нея има проблеми, то те ще останат и в бъдеще, дори ще се задълбочават.

Ще ви бъде трудно да владеете емоциите си. Периодично ще надделява тъгата или мрачното настроение и напира желанието да се направи някаква промяна в живота. В този период всичко, което е било скрито зад външната любезност, тактичността и дипломатичността на Венера – ревност, недоверие, подозрение, неудовлетворение от отношенията – всичко това обикновено изплува на бял свят. Всичко прикривано изчезва, проявява се вътрешната същност и мнозина от нас започват да осъзнават, че някои взаимоотношения не ги устройват и че трябва нещо да промени.

За този период е характерна преоценката на ценности, вещи, хора, отношения. Например точно в този период често се взема решение за радикална смяна на имиджа. Както и при всяка друга ретроградна планета, в тези дни става възвръщане към недовършеното или забравеното. При ретроградна Венера това засяга преди всичко отношенията.

В това време можем да срещнем хора, с които някога са ни свързвали нежни или добри отношения, с които сме се разделили преди време. Може да възникне желанието да възстановим тези връзки. Сами ще търсим бившите си партньори или партньорите ще търсят нас, но може и случайността да ни срещне. При такива срещи ще си спомняме миналото, ще се проясняват някои моменти, останали недоизказани и неразбрани някъде назад. Може да се изяснят причините за раздялата или недоразуменията, довели до нея. Такова изясняване често е от полза, тъй като в такива моменти обикновено всички стари обиди изчезват. Дори отношенията да не се възстановят на предишното ниво, настъпва освобождаване от тягостния душевен товар и придобиване на ценен опит.

Тази нощ стават чудеса. Вижте какво трябва да направите

Днес в 19:18 ч. настъпва пълнолуние в Стрелец. Когато Луната е в знака Стрелец е един от най-добрите периоди за уреждането на правови ...

В периода на ретроградна Венера и брачните, и деловите партньори само ще спечелят, ако „подредят” чувствата си и се постараят да разберат мотивите и чувствата на другия човек. Вярно, трудно е за някои от нас да изразяват чувствата си, може да се затворим, да се потопим в собствените си чувства и усещания. В такъв случай най-добре да „не се бърка” в миналото, за да не се надигнат като вълна старите обиди и претенции, които заплашват да се стоварят върху главата на партньора и така само да влошат положението.

Има още един важен момент при ретроградна Венера – ако сме тръгнали да се разделяме с партньор, нека да сме внимателни, да не правим резки стъпки (да „не изгаряме мостовете”), иначе ще бъде трудно да се възстановят добрите отношения. Но ако е дошъл часът на раздяла, няма по-добро време от периода на ретроградна Венера. Разривът на отношенията в това време се преживява по-леко.

Тук е мястото обаче да отбележим, че отношенията, започнали при ретроградна Венера, най-често нямат бъдеще. В зависимост от аспектите, които прави Венера, те или ще угаснат тихо, когато Венера тръгне директно, или ще прераснат в разочарование или мъка.

Другото важно нещо в периода на ретроградна Венера е да се отнасяме внимателно към всичко, свързано с пари и бизнес и имащо отношение към спецификата на планетата. Не бива да се взимат и дават заеми, тъй като връщането им може да бъде затруднено от обстоятелства, които не може да се предвидят. В такива дни обаче често възниква желание да се купува от разпродажби или със значителна отстъпка. По-добре да се изчака, защото скоро може да се окаже така, че парите са хвърлени на вятъра.

Какво НЕ се препоръчва при ретроградна Венера:

Защо Григор не печели - вижте какво казва мистичното

Какво става с Григор Димитров? Този въпрос вълнува особено силно както всички български тенис маниаци, така и мнозина влюбени в играта ...

- Годежи, сключване на бракове, нови запознанства;

- Празници, презентации, рекламни кампании;

- Покупка на накити, ценни, модни или красиви вещи, предмети за интериора;

- Провеждане на преговори, сключване на търговски или юридически договори;

- Финансови вложения и парични операции, започване на нов бизнес;

Любовниците в Зодиака (ЖЕНИ)

Сексуалният хороскоп не винаги е някакъв майтап, както си мислят повечето скептици. Всеки знак от Зодиака има своите поведенчески и пси...

- Покупка на фирми, недвижими имоти, патенти и др.;

- Вземане и даване на заеми, оформяне на кредити;

- Контакти с юристи, подаване на съдебни искове и жалби по граждански дела;

- Козметични процедури и операции, хирургична намеса в органите на малкия таз.

 При ретроградна Венера е препоръчително:

Последен сблъсък Уран-Плутон, какво ни чака?

Утре, 17 март, ще бъде последното изравняване на неблагоприятния аспект – квадрата между Уран и Плутон. За първи път усетихме &b...

- Завършване на по-рано започнати дела и проекти, свързани със спецификата на Венера (всички изброени по-горе неща);

- Реализация на собствените творчески стремежи, до които не сме имали достъп;

- Преоценка на личните духовни и естетически ценности;

- Преразглеждане на отношенията с партньори (брачни или бизнес), любими хора и околни;

Какво очаква Дракона в годината на дървената Овца

За Драконите (1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012) настъпва година на умиротворение, в която от плещите им ще паднат много г...

- Критична оценка на личния гардероб и накитите, като се избавим от ненужните и остарели вещи;

- Възстановяване на прекъснати или загубени по някакви причини отношения;

- Посещение на театри, музеи, изложби, по-често излизане сред природата;

- Отделяне на повече внимание на любимите хора;

- Украса на дома, занимание с ръкоделия и други носещи удоволствие неща.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com