Ротердам развива технология за строеж на пътища от пластмаса

12054
Ротердам развива технология за строеж на пътища от пластмаса
Снимка: БГНЕС

Дните, в които вече няма да има осеяни с дупки асфалтови улици вероятно са към своя край.

Холандската строителна компания "Фолкер Веселс" планира да започне да строи пътища с модулни панели от рециклирана пластмаса, които да бъдат хем по-издръжливи на метеорологичните условия и тежестта на автомобилния трафик, хем и по-практични от настоящите асфалтови настилки.

Холандия се извини за убийствата в Сребреница

Холандия за първи път поднесе извинения на близките на загиналите при клането в Сребреница мюсюлмани, съобщава БГНЕС. Съобщението за о...

Предвид специалния материал, тази настилка е много по-здрава. Застланите с нея пътища биха имали три пъти по-дълъг гаранционен срок в сравнение с асфалтовите пътища и ще могат да издържат на по-големи температурни амплитуди – от минус 40 до плюс 80 градуса по Целзий, категорична е компанията-производител.

Сред останалите предимства е, че строежът на тези пътища би бил много по-бърз, а тръбите на градската водоснабдителна мрежа и кабелите ще могат да минават през специално пригодени в панелите кухини, без да са необходими изкопни дейности. Не е за подценяване и това, че компанията твърди, че тези пътища биха били много по тихи.

На този етап това е само добра идея, върху която холандската строителна фирма работи. Но тя съвсем скоро планира да изпробва издръжливостта на технологията в реални условия. Това ще стане благодарение на общината в датския град Ротердам, която е предявила интерес към този продукт и се надява, ако технологията се окаже качествена, строежът на такива пътища в града да стане практика в рамките на близките 3 години.

Кметството на Ротердам даже е предоставило на компанията "Фолкс Веселс" своя лаборатория, в която да бъде усъвършенствана технологията на панелите от рециклирана пластмаса, тъй като развитието на тази технология отваря вратички и към развитието на много и най-различни градски иновации, които биха могли да подобрят урбанизираната среда.

Холандия забрани носенето на бурка в учебни и здравни заведения

Холандското правителство прие днес решение да забрани носенето на традиционната за мюсюлманите бурка на някои обществени места, предаде...

Използвани източници: Сайт на фирмата Volker Wessels; Официален сайт на общината на Ротердам (Rotterdam - Officiële site).

Автор: Теодор Спасов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com