Ръчно изработени мартенички - стават пред очите ви

3472
Ръчно изработени мартенички - стават пред очите ви
Снимка: БГНЕС

Уникални ръчно изработени мартенички в десетки разновидности посрещат по ръцете на стотици българи през тази година Баба Марта, предаде БГНЕС.

Наред със стотиците традиционни мартеници от прежда, все повече нашенци предпочитат да подаряват на близките си ръчно изработени и наподобяващи бижута мартеници. Различни видове ръчно изработени мартенички предлагат магазини за бижута в цялата страна.

В един от софийските магазини, в които можете да намерите тези произведения на изкуството, обясниха, че изработването на мартениците вече се е превърнало в традиция за тях и има голям интерес от страна на хората. Все повече те предпочитат да купуват по-качествени и изработени у нас мартеници, вместо да залагат на такива, които идват от Китай или други далечни за нас държави.

Една мартеничка се изработва пред очите на клиентите за минути, като много често самите хора идват с идеи как точно да изглежда мартеничката, какъв елемент да бъде включен в нея, колко да е широка и т.н. Освен задължителните бели и червени цветове, мартеничките са с различни орнаменти и символи.

Желаещите да подарят по-различен подарък по случай Баба Марта могат да изберат и колиета, обеци, брошки и други мартеници, които да придадат настроение по време на целия месец. Различните модели, предлагани от магазина, могат да бъдат разгледани в интернет, поръчани онлайн, като там желаещите могат и да подберат най-подходящото за себе си бижу спрямо цената.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com