Социалните мрежи намаляват желанието за сериозна връзка

20756
Социалните мрежи намаляват желанието за сериозна връзка
Снимка: Thinkstock

Хората, които са често активни в социалните мрежи, особено в Туитър, не са моногамни, по-често изневеряват и се разделят с партньорите си, установи американско проучване.

Изследването е направено от специалисти в университета в щата Мисури, които съветват двойките да разредят посещенията си в социалните мрежи, тъй като те намаляват желанието им за сериозна връзка и съсредоточават вниманието им към много и краткотрайни афери.

Турският президент се възпротиви и наруши забраната на Ердоган за Twitter

Турция огранични достъпа до Twitter след като премиерът на страната Реджеп Ердоган се закани да го стори само някоко часа по-рано. Прич...

Когато хората имат дори минимален проблем в отношенията с партньора си, те най-често се ориентират към комуникация със случайни абонати в медийното пространство и по този начин допълнително усложняват връзката си. Емоционално и физически в социалните мрежи винаги може да се намери човек, който да изпълни желаните нужди на потребителите.

Сексологът и автор на проучването д-р Ерик Андерсън определя различните сайтове за комуникация като последица, а не причина за конфликти в дълготрайни взаимоотношения. "Изследването показва, че хората, които са недоволни от връзката си, са много по-склонни да търсят утеха другаде, когато имат профил в различни сайтове. Най-сигурният начин бързо да се отървем от мъката са именно контактите ни в Туитър, Фейсбук или друга социална мрежа", коментира той.

Според проучването Туитър не е създаден като сайт за запознанства, но в същото време е неутрален терен за общуване с човек от противоположния пол.

Източник: БГНЕС

Мозъкът ни приема емотиконите за истински лица

Емотиконите от социалните мрежи променят начина, по който мислим. Според австралийските учени, употребата на лица от точки и скоби зад...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как да си направим ябълков оцет без захар?
Как да си направим ябълков оцет без захар?

За да приготвите ябълков оцет, който технически се прави от ябълкови остатъци, ви трябват само 3 съставки: ябълки, вода и стъклен буркан. Най-добре...