Sofia Ring Graffiti Fest събира най-добрите графити артисти в България на 1 юни пред София Ринг Мол

80413
Sofia Ring Graffiti Fest събира най-добрите графити артисти в България на 1 юни пред София Ринг Мол

София Ринг Мол и Сдружение за младежка култура и съвременни изкуства "Радар” организират „Sofia Ring Graffiti Fest“ - състезание за графити рисунки на тема “The Urban Ring” (Кръговратът на града). Датата е 1-ви юни, неделя, а мястото - до сградата на строящия се мол на бул. „Околовръстен път“ 216, до магазина на ИКЕА.

Събитието се провежда за първа година и ще изправи един срещу друг 12 екипа, съставени от най-талантливите графити райтъри в България. Сред участниците ще бъдат известни в страната и чужбина графити артисти и отбори, сред които Zeal, 140 ideas, Broke, PTC, WION, Spit, Goat, Piks и др. Техните творби ще бъдат оценявани от експертно жури, съставено от Евгений Иванов, председател на Управителния съвет на Сдружение “Радар”, Maze и SirGo.

Бразилия повдигна обвинение срещу Джъстин Бийбър

Канадската тийнейджърска музикална сензация Джъстин Бийбър, който обира все повече негативи напоследък, получи обвинение в Бразилия за ...

Участващите райтъри ще се борят за специалната награда – възможност да изрисуват с графити част от паркинга на София Ринг Мол срещу чек от 3000 лв. Отборите, класирали се на 2-ро и 3-то място също ще получат парични награди от съответно 600 лв. и 300 лв.

Графити артистите ще рисуват на две гигантски платна (дълги 18 метра и високи 5 метра), които ще бъдат видими за всички преминаващи покрай сградата на София Ринг Мол по околовръстното шосе, а рисунките им ще останат на фасадата на мола през цялото лято.

София Ринг Мол и Сдружение "Радар” канят всички почитатели на графити рисунките и ценителите на ъндърграунд изкуството пред сградата на София Ринг Мол до ИКЕА на 1 юни от 10:00 часа. „Sofia Ring Graffiti Fest“ ще продължи до 16:00 часа на същия ден, като графити райтърите ще завършат своите рисунки в 15:00 часа, когато журито ще се събере, за да излъчи победителите. В 15:30 часа ще бъде обявени и наградени графити артистите, които ще имат възможността да проявят таланта си и след събитието, като изрисуват части от паркинга на София Ринг Мол.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com