Средната възраст започвала на 55

7235
Средната възраст започвала на 55

Средната възраст започва на 55-годишна възраст, много по-късно, отколкото се смяташе досега, показва британско изследване.

Жителите на Острова не се чувстват възрастни, докато не навършат 70 години, показва изследването сред 1000 британци над 50-годишна възраст, осъществено от сайта за онлайн обучение Love to Learn, съобщи БГНЕС. Предишни изследвания показаха, че средната възраст започва на 36 години.

Макар седем от десет участници в изследването на възраст малко над 50 години да се определили като хора на средна възраст, резултатите показват, че в действителност тя започва на 54 години и 347 дни.

Близо един на всеки петима души дори смята, че средната възраст започва едва след 60-та година. 19% от участниците заявили, че средната възраст е състояние на ума, а не нещо, което започва на определена възраст. Авторите на проучването попитали участниците и кога според тях завършва средната възраст. Резултатите показали, че това става на 69 години и 277 дни.

Това означава, че средната възраст продължава 14 години и надхвърля значително планираната от британското правителство възраст за пенсиониране от 66 години. Неотдавнашно изследване на благотворителната организация Age UK, проведено в Европа, показа, че средната възраст, на която започва старостта, е 62 години. Но в различните страни мнението за това кога свършва младостта е различно и варира от 34 години в Швеция до 52 години в Гърция, или средно на 40 години.

Редактор: Калина Здравкова

Най-дебелият дакел в света тежи 35 кг

Дакелът Оби, който тежи 35 кг, е най-дебелото куче от тази порода в света, след като собствениците му го хранели почти до смърт. Сег...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com