Създайте идеалния списък с гости за сватбата

22532
Създайте идеалния списък с гости за сватбата

Идеалната сватба включва и идеалния списък с гости. Съставянето му не е най-забавната част от подготовката на „големия ден” и понякога може да доведе до нежелано напрежение. Авторката Мелиса Хил знае всичко това и ни предлага история за двама влюбени, които са решени да организират мечтаната от тях сватба, която не е това, което семействата им планират. „Списъкът с гости” съчетава топлината и хумора на съвременните женски романи с интригуващ сюжет.

Вдъхновени от романа, се запитахме: „Има ли идеален списък с гости?”. Предлагаме няколко съвета, които могат да направят съставянето на списъка по-приятна задача 

10 от най-странните желания на гости на хотели

Да работиш в хотел има някои особено важни приемущества. Например това, че можеш да чуеш възможно най-невероятни желания от страна на к...

Бъдете реалисти относно броя на гостите, за да избегнете стреса по-късно

Мястото на събитието и бюджетът ви са основните фактори, които ще повлияят на крайната цифра. Не забравяйте, че всеки следващ гост означава още чинии, храна, стол, торта. Затова колкото по-близък е първоначалният списък до реалността, толкова по-добре.

Решете как да разпределите списъка, преди да приемете финансова помощ

Съотношението за това на колко гости има „право“ всяка страна е много хлъзгава територия. Особено ако едните или другите родители са включени в планирането – идейно и финансово. Затова трябва да има ясни очаквания относно броя на гостите. Можете да преговаряте. Дори и сами да плащате за сватбата си, е добра идея да съберете двете семейства и да обсъдите списъка, за да няма изненади (неприятни най-вероятно).

Не позволявайте на роднините да ви тормозят

Близо 400 000 гости се очакват за регата „Тол Шипс” във Варна

Около 400 000 гости се очакват във Варна по време на провеждането на най-прочутата регата в света – „Тол Шипс”. Това...

Граници! Поставете ги и се придържайте към тях. В крайна сметка това е вашата сватба. Ако майка ви иска да покани целия си клуб по плетене, ще трябва да отпаднат някои от вашите гости. Първо опитайте с компромис – един или двама от курса. Ако не помогне, не се поддавайте. Няма да е лесно, но склоните ли сега, по-късно очаквайте още много желания, които ще трябва да изпълните.

Създайте си някои правила (и наистина и ги следвайте)

Време е да се върнете в реалността и да започнете да задрасквате имена, докато не достигнете магическото число. Най-лесният начин за съкращаване на списъка е, като си създадете собствени правила и след това ги следвате. Формулирането им е трудната част. Но, ако се придържате към тях, със сигурност намалявате риска за драма по-нататък. Ето и някои примерни правила, които можете да приложите при задраскването на нечие име:

 

  1. Ако никой от вас двамата никога не е говорил, срещал или чувал за човека.
  2. Часът им за лягане е преди 21.00? Така или иначе ще пропуснат тортата, затова не се чувствайте зле, ако пропуснете всички под 12 години.
  3. Ако никой от двама ви не е говорил с човека от 3 години и не сте роднини.
  4. Всеки от списъка, за когото сте се чувствали гузни да го пропуснете (може би, защото вие сте били поканени на неговата/нейната сватба или имате много общи приятели, които сте поканили).

 

Списък с гости ще има, а сватба?

Съвършената сватба е мечтата на всяко (не)пораснало момиче. Съвършената сватба е мечтата на всяка майка. Но какво се случва, когато тез...

Съвет: чували сме всякакви ужасяващи истории за списъците с гости. Затова, за да протече създаването му гладко, трябва да сте напълно честни. Първоначално ще ви бъде трудно, но всеки човек, отпаднал от списъка на родителите ви, отпада и от вашия.

Напишете имената на потвърдителните картички

Няма да сте първите, които получават потвърждение за присъствие на специалния ден с две (или три, и дори четири) имена, изписани на реда (въпреки че поканата ви е била отправена към един човек). При написано име няма почти никакъв вариант някой да ви принуди да поканите още няколко човека покрай него.

Избягвайте покани в последния момент

Независимо дали вие сте разпространили слуха за сватбата си, най-вероятно ще чуете поне един или два коментара от сорта на „Нямам търпение да дойда на сватбата ви!“ от някого, когото не сте сигурни, че искате да поканите. Ако отговорите „И аз също!“ това моментално означава още гости в списъка или да проведете в последствие неудобен разговор, в който буквално ги „отпоканвате“. Просто се придържайте към първоначалния план!

Луси Даймънд: Когато пишете, следвайте инстинктите си

Луси Даймънд, авторката на „Една нощ в Италия”, е родена в Нотингам, но в момента живее в красивия Бат. Времето си разпреде...

Съвет: подгответе се за потенциалните неудобни разговори с учтив, но твърд отговор. И после сменете темата.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com