Типовете лидерство, които ни показва “Игра на тронове“

26584
Типовете лидерство, които ни показва “Игра на тронове“

Популярният сериал „Игра на тронове“ често изправя зрителите си на нокти с подходящата комбинация от динамика и заплетени политически схеми. Всеки от героите има различен подход към лидерството, който понякога му носи успех, а друг път го поставя в почти безизходна ситуация.

Съвременната работна среда не е поставена в условията на митичния Уестерос (за щастие), но можем да научим ценни уроци от перипетиите, през които преминават Джон Сноу и компания. Сайтът Entrepreneur представя 4-те основни типа лидерство, застъпени в сериала:

И след пиратството, Game of Thrones регистрира рекорд в мрежата

Петият сезон на "Игра на тронове" (Game of Thrones) постави нов зрителски рекорд в интернет", твърди платформата Скай Атлантик (Sky A...

Подмолният лидер, който гони единствено собствените си интереси. Пример: Церсей Ланистър

Тази дама едва ли би била избрана за лидер, ако народът можеше да гласува. Тя знае как да доведе нещата до край, но го прави потайно и чрез много интриги. В днешно време има немалко началници, които се държат по този начин. Според проучване на APA например едва половината от служителите смятат, че шефовете им са честни с тях. За да успее един бизнес обаче, лидерите трябва да изградят атмосфера на доверие и да промотират отворената комуникация.

Наивният лидер с добрите намерения. Пример: Денерис Таргериен

Денерис иска да взима правилните решения за своите хора, но младостта и наивността ѝ я карат да се поддава на подвеждащи съвети. Все пак на първо място поставя хората, за които е отговорна, което ѝ прави чест. За всеки лидер е изключително важно да бъде отдаден на растежа, развитието и добруването на служителите си. Само така може да получи лоялността им.

Разследват изтичането на епизодите от новия сезон на Game of Thrones

Американският телевизионен канал НВО е започнал разследване за това как са попаднали в интернет четири епизода от новия сезон на сериал...

Кои са останалите типове лидерство четете в expert.bg!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com