Трите най-строго забранени за посетители места в света

97083
Трите най-строго забранени за посетители места в света

Ако е забранено е по-интересно и ако това е определено място, то тогава хората стават още по-любопитни и желаят да го посетят. Въпреки че е строго забранено.

Къде са тези места, които са толкова големи, екзотични и прекрасни, но не е позволено на хората да отидат и да ги посетят?

Тайните архиви на Ватикана

Само на няколко човека в света е позволено да влизат там. Архивът е централно убежище за всички актове, обявени от Светия престол. Входът на сградата на архивите се намира в близост до Ватиканската библиотека. Там се съхраняват държавни документи, кореспонденция, книги на папските сметки, както и много други документи на църквата, които са се трупали през вековете. През 17-ти век, по заповед на папа Павел V, тайните архиви са били отделени от Ватиканската библиотека. Само някои учени са имали много ограничен достъп до тях. Те остават абсолютно затворени за външни лица до 1881 г., когато папа Лъв XIII ги отворя за изследователите. Можете да видите всеки документ, който искате, защото архивите не са тайни, въпреки името си. Все пак, нямате право да влизате в архива. Трябва да подадете заявка за определен документ и той ще ви бъде доставен. Тайните архиви на Ватикана съдържат 84 км. рафтове пълни с 35 000 тома литература, само в селектираните категории. Единствените документи, до които достъпа е забранен, са тези, които още не са достигнали давност от 75 години (за да се предпази правителствената и дипломатическа информация).

The Negev Nuclear Research Center: Ядрена инсталация намираща се в пустинята (Израел)

Тази израелска ядрена инсталация се намира в пустинята Негев. Изграждането й започва още през 1958 г. с френска помощ, но информацията относно съоръжението остава строго секретна. През 1986 г., Мордехай Вануну изнесе пред медиите някои доказателства за ядрената програма на Израел и обясни предназначението на сградите. Той също така разкри, че свръхсекретно подземно съоръжение се намира непосредствено под инсталацията. През януари 2012 г., израелската комисия за ядрена енергия взе решение да спре реактора на изследователския център за известно време. До днес мястото е строго забранено за посетители.

The Jiangsu National Security Education Museum: Тайният музей, забранен за чужденци (Китай)

Това е дома на строго секретните документи от историята на китайския шпионаж. В музея има изобилие от документи и приспособления, датиращи от 1927 г., когато е основан Централния комитет по шпионаж, подразделение на Китайската комунистическа партия. Също така, там се намира колекция от малки пистолети, револвери, маскирани като червила, миниатюрни камери, скрити подслушвателни устройства, издълбани монети използвани за укриване на документи и стратегически карти скрити в тестета карти за игра.

Не съм се мил 12 години, твърди химик и предлага ново средство за хигиена

Американски химик твърди, че вземането на душ не е полезно за здравето – хигиенните средства отстраняват полезни бактерии от тяло...

Единствената възможност да посетите музея е да сте родени в Китай, с други думи, да сте граждани на Китайската народна република.

A model and a photograph of John Rabe, sometimes call "China's Schindler", are seen in a museum, during a reporting trip in Nanjing

 

източник: lifebg.net

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com