Учени откриха кой е цветът на смъртта (ВИДЕО)

83248
Учени откриха кой е цветът на смъртта (ВИДЕО)

Сензационно откритие направиха учени от Великобритания. Изследователите буквално погледнаха смъртта в лицето, пише Daily Mail.

Изследването, което провели експерти от Изследователския съвет Wellcome Trust and the Biotechnology and Biological Sciences, показало, че когато организмът умира, по клетките му се разпространява синя светлина. Това било доказано, след като учените разглеждали под микроскоп умиращ червей.

Начинът, по който мислим, може да докаже прераждането ни

Да докаже истинността на факта на прераждането е успял специалистът по криминология Викрам Рада Сингх Чаохан, учен от Пенджаб, за кое...

"Определихме химичните пътища на самоунищожението, които виждаме като синя светлина, разпространяваща се по тялото на червея", разказва ръководителят на изследването – проф. Дейвид Джеймс от лондонския институт по стареенето. Според него, ако не се позволи на светлината да се разпространи, смъртта може да се отложи.

Учените отбелязват, че механизмът на стареенето на червеите е аналогичен на този, който протича в организма на човека. Това знание ще помогне да се продължи човешкият живот, надяват се експертите.

"Експериментът поставя под съмнение теорията, че стареенето се явява следствие на натрупани молекулярни увреждания – отбелязва Джеймс. – Ние трябва да се съсредоточим на биологичните процеси, които се случват при стареене и смърт, за да разберем как можем да ги забавим или спрем."

Защо нито един човек по света не помни раждането си?

Въпреки някои анекдотични твърдения, научните изследвания са единодушни, че повечето хора няма как да помнят раждането и най-ранните 2-...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com