Уникални фрази, улесняващи общуването с децата

889915
Уникални фрази, улесняващи общуването с децата
Снимка: Thinkstock/Guliver

Тези малки трикове, които заместват обичайно използваните думи от родителите, когато децата ги вбесяват, ще помогнат да постигнете желания резултат и ще предотвратят скандалите и капризите. Ето кои са фразите, заместващи най-често използваните упреци към децата.

Опитайте се да:

1. Вместо нервното: „Хайде по-бързо, докога ще те чакам!”,  кажете: „Внимание, старт! Тръгваме!”

На какво е способна родителската обич

Това е един трогателен разказ за това как едно семейство приема факта, че детето им е различно. Ето как обясняват случилото се самите р...

2. Вместо заплахата, че ако не се изяде вечерята, няма да има десерт, използвайте следните думи: „След като тази мъъъъничка пържола изчезне от чинията, ще се появи нещо много вкусно!”.

3. Вместо грубото: „Прибери си играчките!”, кажете със замечтан глас: „Ако беше вълшебник и можеше да си оправиш стаята…..”

4. Заместете сърдитото: „Не ми пречи!”, кажете: „Поиграй си малко сам, а когато се освободя ще си направим малък празник.”

5. Заменете недоволното: „Престани да мрънкаш, тениската с пирата е за пране, облечи тази, която ти давам.” И кажете: „Виж, това е братовчедката на пиратската ти тениска. Хайде да я облечеш!”

Днес е Световният ден на бащата

Почитта към фигурата на майката като че ли винаги е била малко по-голяма. На днешния ден (и не само, разбира се) обаче е хубаво да засв...

6. Вместо риторичното: „Ще си легнеш ли най-после?”, предложете: „Да ти покажа ли един хитър начин да се скриеш под завивката?”.

7. На мястото на безсилното: „Да не чувам: „Не искам!” неочаквано викнете: „Виж, дойде Капризчо, бързо го хвани, за да не ни разваля настроението!”

8. Вместо досадното: “Колко пъти да повтарям…”, кажете с тайнствен шепот: „Едно, две, три, предавам секретна информация… Повторете, какво чухте.”

9. Вместо менторското: “Изми ли си ръцете?”, направете следното предположение: „Хайде да се хванем на бас, че ако си измиеш ръцете водата ще е черна!”

Нова НПО защитава правата на донорите на генетичен материал

На 21 май ще се оповести учредяването на нова неправителствена организация, която ще защитава правата на донорите на генетичен матери...

Невероятно е, как се променя всичко, когато заместим обикновените забележки с нови думи и всичко се променя - интонацията, настроението ви, реакцията на детето. Струва си да опитате!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно