Вярно куче чака починалия си собственик вече няколко месеца

143225
Вярно куче чака починалия си собственик вече няколко месеца

Невероятно тъжна и трогваща история на куче, което чака няколко месеца починалия си стопанин намери място в емисията на Euronews.

Собственикът на кучето Маша починал преди известно време в болница в Новосибирск. Кучето обаче отказвало да повярва, че вече няма да види любимия човек и още го чака - пред отделението, където се е споминал мъжът.

Булдог на люлка стана интернет хит

Видео на английски булдог, който се люлее на люлка в Ню Йорк, обиколи мълниеносно интернет пространството, пише "Дейли мейл".Собственик...

"Виждате колко са тъжни очите й. Не са изпълнени с радост. Има същото изражение, което виждаме у хората, когато са нещастни. Иска ми се някой да я вземе вкъщи”, казва главният лекар Владимир Беспалов.

Намерили са се и желаещи, които да вземат кучето. То обаче не иска нов дом - на два пъти е бягало от хора, които са го прибирали и се е връщало в болницата. Затова сега живее там - получава и храна, и подслон.

"Тя го чака, няма да отиде никъде. Момичета се опитаха да я приберат в дома си, но тя избяга. Не иска да отиде никъде. В петък я взе един човек, в 3 часа сутринта тя пристигна тук бягайки", разказва медицинската сестра Анна Воронцова.

За първи път кучето се появява в болницата преди две години, когато собственикът й е приет в отделението. Възрастният мъж е дошъл заедно с нея. През деня тя била единственият му посетител. Вечер се връщала до дома им в близко село, за да пази къщата от крадци. Всяка сутрин обаче отново се е връщала. И въпреки че собственикът й е починал от месеци, Маша отново е пред болницата – още един случай, който показва трогателно пословичната вярност на четириногите ни приятели.

Разликите между котката и кучето

Всички знаем, че котките са нагли и пухкави мързеливи, докато кучетата са палави и верни веселяци. Независимо от това има хора, коит...

Видеото на Euronews можете да видите ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com