Защо жените днес стигат по-често до оргазъм

19465
Защо жените днес стигат по-често до оргазъм
Снимка: Thinkstock/Guliver

Историческото явление "имитация на оргазъм" отива в миналото. Сексолози от САЩ са се заели да развенчаят мита за насадения стереотип, че жените рядко изпитват оргазъм и се налага да го имитират.

Проучване с участието на 51 157 доброволци показало, че оргазмът сред представителките на нежния пол се случва със същата честота, както и при мъжете. Експертите виждат причината за това в разкрепостяващото влияние на съвременната култура и сексуалната революция от ХХ век.

Тези трикове наистина ще ви направят секс-машина

Секс колумнистката на британското списание "Men`s Health" Ники Ходжсън даде препоръки на читателите, като обедини отговорите на най-че...

Доброволците отговаряли на 69 въпроса за подробности от интимния им живот. Накрая се разкрила истината за сексуалната страна от живота на съвременните дами. Станало ясно, че 89 процента от жените редовно получават оргазъм.

43% от дамите обичали да експериментират в леглото, а 25% поне веднъж са опитвали нещо нетрадиционно.

Специалистите смятат, че въпросната статистика се дължи на това, че днешната младеж е по-разкрепостена в сексуален план от своите "предци".

Например 83% признали, че за първи път са вкусили секса, преди да навършат пълнолетие, а сега се стремят да разнообразят половия си живот с различни възбуждащи средства и да го направят по-ярък (респонденти до 24 години).

8 златни правила за секс с нов партньор

Новите хора в живота ни носят нови емоции, които очакваме с нетърпение. Всичко е ново, вълнуващо и непознато, в това число се включва и...

В хода на изследването било установено също, че в наши дни е станал популярен така нареченият секстинг – когато вместо емотикони в електронната кореспонденция младото поколение си разменя интимни снимки. Това и много други неща оказвали своето стимулиращо действие върху сексуалния живот на младото поколение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Фешън икони: Жените от тези зодии са най-стилните
Фешън икони: Жените от тези зодии са най-стилните

Някога чудили ли сте се защо някои хора винаги изглеждат стилни, независимо от повода? Вярвате или не, астрологията може да има нещо общо с това. Днес...