Защо жените стават любовници?

118535
Защо жените стават любовници?
Снимка: Thinkstock

Всеки е попадал в любовен триъгълник. Изневярата е присъща и на мъжете, и на жените, но този материал се фокусира върху изневярата на силния пол.

Когато се запознахме той каза, че отдавна обмисля развод с жена си и добави, че ако му родя дете ще се ожени за мен. Аз забременях и скоро след това разбрах, че и жена му е бременна. Направих скандал, а той пелтечеше: „Обичам ви и двете, дай ми време да реша…“

Той живее с мен и с нея…..

Незряла любов

В тази „двойна” ситуация обикновено попадат два вида мъже, коментира психологът Ана Хмикина за aif.ru.

Първият е прекалено зависим от мнението на останалите, той самият не може да вземе решение и да направи избор. Държи се така сякаш от него не зависи нищо. Мъжът се страхува да не обиди себе си, жена си, любовницата си, тъй като самият той не знае кое е най-доброто за него в подобна ситуация.

Камерън Диас: Ако някой си мисли, че не са му изневерявали, просто не знае кога е станало

Камерън Диас не би се примирила с изневяра и веднага би напуснала неверника. Актрисата сподели отношението си към изневерите, докато п...

Вторият тип е господар на живота си. В днешно време да имаш второ семейство е нещо съвсем обикновено сред богаташите. Както се казва – може да си го позволят.

Мъжът обича две жени? От гледна точка на психиатрията това не е отклонение. Въпросът е чисто етичен. Подобна двойна или дори тройна любов прилича на игра. Но тази любов не е зряла – човек само взима, но нищо не дава. Морално зрелият мъж не би поддържал две жени едновременно.

Чисто физически мъжът не може да даде и на двете това, което е нужно на една жена – топлината, ласките, грижата, вниманието. Така той се чувства разкъсан и виновен пред всички.

Въпросът защо някои мъже постъпват така и създават повече от едно семейство има своя прост отговор: Защото жените се съгласяват! А желанието да излъжеш всички и да мислиш само за своето удобство, не е довело до нищо добро никого.

Любовницата укрепва брака?

Защо изневеряват жените

Ново проучване, в което участват жени на възраст между 20 и 35 години, показа, че по-вероятно е да изневерят тези, които се занимават с...

Безкрайно може да се коментира темата какво се случва в главата на мъже, когато той си хваща любовница. Но винаги ме е поразявало това, че жените непрекъснато се възмущават: „Защо той не може да вземе решение?” Забравяйки, че решението може да бъде взето от самата жена. Например – да си тръгне от този мъж, да престане да се изживява като жертва и да чака, докато той реши. Най-добре е изобщо да не се поставя в подобна ситуация, коментира още Ана Хмикина.

Много женени мъже твърдят, че не правят секс със съпругите си и любовницата започва да си мисли, че ще привърже към себе си мъжа с горещото легло. Получава се обаче точно обратното. Получавайки секс, жененият мъж запълва пустотата в отношенията си със съпругата си и тогава изчезва желанието да се раздели с нея. Колкото и куриозно да звучи именно „Другата“ укрепва отношенията в брачната двойка, като допълва отношенията им. Понякога сексът „настрана“ поражда чувство за вина у мъжа пред жена му и той започва да й се умилква и да е по-внимателен към нея.

Защо изобщо жените стават любовници? Мъжът, който се захваща с това се поставя в една благородна светлина: „Не искам да ти проваля живота, като се оженя за теб. Ако намериш своя човек и се разделим, само ще се радвам за теб”. Затова в началото всичко е много примамливо.

Имаш всичко, все едно си женена – осигурена си финансово, имаш сексуален живот, при това си свободна и не носиш никаква отговорност. Но… незабелязано се появява зависимостта, възниква навикът. Точно както с наркотиците – в началото само опитваш, а после не може да се откажеш. Интересно е, че и мъжете и жените в подобна „множествена” ситуация казват едно и също: „Не мога”. „Не можа да избера”, „Не мога да забравя”, „Не мога да скъсам”, „Не мога да реша”. На практика това е „Не искам”. Но да кажеш „Не мога” е много по-удобно.

Много любовници мислят по-следния начин: „И без това мъжете са малко, аз поне имам мъж.”

Младо момиче „хвана“ приятеля си в изневяра с кучето й!

Явно някой хора наистина нямат какво да правят и в комбинация с психичните си отклонения правят неща, които са, меко казано, странни. ...

Първо, мъжете са малко не по света, а в главата и второ, това е позиция на жена, която се задоволява с най-малкото, което има.

Дори ако любовницата разбира, че нещо трябва да се промени, вземането на решение се протака толкова много във времето, че понякога става късно. Тя вече е над 40-те, той все още не се е развел, а вече се оглежда за по-млада любовница. Да, има пари, но дори интимните отношения в един момент изчезват.

„Моят основен съвет е, когато започвате отношения с женен мъж, трябва да си наясно с какво се захващаш. Играеш си с твоето собствено време. Когато една жена реши да роди от женен мъж трябва добре да помисли ето за какво: ти може да си достатъчно финансово обезпечена, но детето ще има нужда от вниманието на бащата. А ти непрекъснато ще трябва да измисляш някакви оправдания от рода на това, че баща му е космонавт, например…”, съветва още Хмикина.

Ако вече сте се оказали в ситуацията на „втората жена” трябва да градите щастието си от гледна точка на това, което имате – имате дете, нямате мъж. Значи ви трябва мъж, при това такъв, който да е само ваш. Това не пречи детето да има отношения с баща си.

Още интересни новини за семейство, отношения, психология и астрология четете в сайта sroditeli.com.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com