Защо мразите българите?

108592
Защо мразите българите?

Никога не знаеш на какво можеш да попаднеш, докато се ровиш в интернет пространството. Българите сме любопитни, особено що се отнася до мнението на другите за нас. Имаме нуждата да знаем, че всички ни харесват или ако не е така - непременно трябва да разберем защо.

Още щом започнеш да пишеш в Google: "What do you think...", на секундата ти излиза предложение, с което да допълниш търсенето си "...about bulgarians". Колко ли пъти е задаван този въпрос, за да се появява като първо предложение в най-голямата търсачка на света.

Първата тема, на която попадаш е от световноизвестен форум за дискусии, която носи заглавието "Защо другите държави мразят българите толкова много?" Няма нужда да пояснявам, че въпросът е зададен от българин. Цялото това нещо прилича на лексиконите от едно време, в които имаше въпрос "Какво мислиш за мен?" и той беше първият, който проверяваш, след като са ти го върнали попълнен. Как да не е важно какво мисли съученикът на съседния чин, след като ти веднъж си му дал назаем молива си, пък той не ти го и върнал.

Ето какво гласи и запитването:

"Аз съм българин и разбирам от къде идва цялата тази омраза към нас. Но като българин се чувствам обиден когато чета как всички говорят за нас - македонците, сърбите, американците, англичаните.
Защо хората по света толкова ни мразят? Дали е защото сме необразовани или защото емигрираме по другите държави? Или заради ромите ни?"


Секунда мълчание за начина, по който е зададен въпроса, съдържанието му и евентуалния умствен капацитет на въпросното лице. Ако ние самите си правим такава "реклама" пред света, как да очакваме някой да има по-различно мнение за нас от това.

Ето и поредицата от отговори:

- Защото много българи отиват по другите държави и живеят на техен гръб, печелят пари и ги пращат на роднините си в България. Не мисля, че е честно да взимате парите на другите държави и да ги инвестирате във вашата икономика. Ако някой чужденец дойде в страната ви и харчи парите ви в неговата си страна, и вие ще ги мразите.

- Българите са груби и невъзпитани. Един от най-големите ми скандали в градския транспорт беше с българин, който едва не посегна да ме удари, защото не се бяхме разбрали за свободното място пред мен.

- От Гърция съм и съм срещал доста българи. Според това, което видях мога да кажа, че българите обичат парите повече, отколкото ние гърците ги обичаме. Способни са на много неща, за да изкарат пари, може би защото са се нагледали на бедността в тяхната държава.

- Нямам против българите да идват в Англия, но с идването им съвсем "случайно" в последните години се увеличи процентът на престъпността и проституцията в страната ни. Случайност или не?

- Не знам много за България, но знам, че жените им са... как да го кажа по-тактично... жените им обичат мъже с пари, ходят доста разголени и са точно такъв тип, за който би посетил България от другия край на света, само за да си доставиш лесно удоволствие.

И за капак на всичко, изказване на нашенец:

- Аз съм българин и ме е срам от това. Искам да се преместя в Лондон. Знам английски перфектно, имам добро образование и възпитание. Няма да остана тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно