Защо трябва да съчувстваме на мъжа, работещ сред жени

46282
Защо трябва да съчувстваме на мъжа, работещ сред жени
Снимка: Thinkstock

Мнозина си мислят, че е безумно щастие да си един от малкото мъже или дори единствен сред екип, съставен предимно от жени. Но всъщност положението понякога съвсем не е така розово. Ето няколко причини, поради което колегата често се чувства не толкова добре в компанията на прекрасните си колежки. 

Непрекъснато е заобиколен от интриги

Какво не знаем за ролята на бащата

Традиционно на бащата се гледа като на родител № 2. Означава ли това ,че бащата е по-малко значим? В действителност ролята на бащата в ...

Трудно е да си представим жени, които не обсъждат колежките си зад гърба им. Разбира се, съществуват и мъже – клюкари, но в женски екип те са застрашени, тъй като при женските сплетни е характерна бързата смяна на ролите. Т.е. ако един мъж рискува да коментира една жена пред другa, той рискува да се превърне във враг и на двете. Няма значение, че до вчера двечките не са могли да се понасят!

Мозъкът му се задръства

Изговарянето на личните проблеми е свойствено за жените. По този начин се намалява тяхната острота. Мъжът, децата, свекървата, новият шампоан за обем, отслабване след раждане…  В края на деня на колегата ви буквално е задръстен от цялата информация, която колежките са обменили помежду си. А от нея почти никаква част не му е полезна и не го интересува!

Длъжен е да следи модните тенденции

Ако мъжът иска да има успех в женски екип, той трябва да обръща внимание на външния си вид. За жените в офиса мъжът е тази част от колектива, с която трябва да се гордеят.

Всяко възпитание вреди

Внимавайте с какъв тон  и какво казвате на детето си, защото гласът ви ще звучи в главата му през целия му живот. Гласът на Алис М...

Трябва да устоява на сексуалността ни

Не всички мъже знаят, че тесните ни поли, високите токчета и ефирни рокли не са начин на съблазън, а просто желание да се похвалим пред колежките. Ако пък горкичкият се подаде на обаянието на някоя колежка, то той със сигурност ще страда, тъй като служебната афера рядко остава тайна.

Рискува да се превърне в кошче за душевни отпадъци

Жената знае какво ще я посъветва приятелката ѝ, когато има проблем, но мъжкото мнение е къде къде по-интересно. Често мъжът в един екип, съставен предимно от жени, се превръща в кошче за душевни отпадъци. Той трябва да изслуша оплакванията ѝ от мъжа, свекървата, да я посъветва как да постъпи в заплетена ситуация. А това, логично, го уморява и в края на деня не иска да обърне внимание на собствената си жена по същите проблеми.

Има нужда от много сили, за да преживее 8 март

Как музиката ни прави по-силни

Ново изследване доказва, че слушането на музика със силни баси помага на хората да се чувстват по-силни, пише Business Standard. Учени...

Когато настъпи 8 март или друг празник, изискващ цветя и подаръци, на колегата може да му прилошее от притеснение да не би да пропусне да поздрави някоя колежка. И парите не са най-страшното, а усилието да бъдеш оригинален.

Длъжен е да изяжда всичко, с което го почерпят и да слуша разговори за диети

Още един противоречив аспект на женската природа. Сутринта започва с кроасанчета, шоколадчета, а следобедът минава във вайкане за фигурата и обсъждането на диети. Мъжете често качват по някой друг килограм, изкушени от вкусотиите, които дамите често поднасят в офиса. Не че им пука чак толкова, но все пак и за тях е дразнещо, особено когато искат да са във форма за съботния мач.

След работа мирише на продавач в парфюмерия

Мирис на парфюм, лак за нокти, лакочистител… В един женски екип и с това трябва да се примирят мъжете, макар че никой няма да му даде кисело мляко заради отровните изпарения.

Защо осъждаме случайния секс?

Сексът за една нощ погубва политически кариери и „захранват” редица медии. Той е обсъждан и осъждан, сякаш от всички. Но то...

Жените го разсейват и му е трудно да работи

Многозначността е типично женска черта. За силния пол е характерна последователността на действията. Мозъкът на колегата ви може да се пръсне, докато ви наблюдава как едновременно говорите по телефона, дописвате отчета си и лакирате малкото пръстче на левия си крак.

Превръща се в носач, шофьор или куриер

Как може да се откаже на жена, а молбите ѝ може да бъдат различни – да я закара до дома, да ѝ помогне с отчета, да пренесе подаръците за рождения ѝ ден, да забие пирон за снимката на любимата ѝ котка. И тези молби са десетки, хиляди, всеки ден от различни жени!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com