Защо успехът все ни бяга

7755
Защо успехът все ни бяга

В един идеален свят трудолюбието и амбицията биха били достатъчни за постигането на успех. За съжаление обаче реалността е друга. За покоряването на професионални висини значение имат още доста фактори.

Един от тях със сигурност е нагласата. Къде обаче бъркат повечето хора в отношението си към успеха? Inc.com разкрива кои са трите основни грешки:

Как да се изправите на крака след провал

Провалите са нещо изключително неприятно, но са понякога са неизбежни. Според психолога д-р Брус Грейсън те дори могат да ни бъдат от п...

1. Липсва ви дефиниция на успеха

Можете да бягате с все сила, но ако нямате крайна цел, ще си навлечете единствено хронична преумора. Успехът не е самоопределящ се. За да извлечете ползи от вложения труд, трябва да знаете какво точно искате да постигнете, независимо дали става въпрос за тлъста банкова сметка, житейско пътуване, изпълнено с преживявания, или щастливо семейство.

„Всички се стремим към живот, които изобщо не желаем, но който смятаме, че трябва да имаме – добре платената офис работа, престижната титла, купищата пари,” обяснява уелнес инструкторът Майк Ямел. Може би е по-добре да стартирате собствен бизнес или да обиколите света. Замислете се внимателно за произхода на целите си и има вероятност да разберете, че не се чувствате успешни, защото преследвате грешните такива. Само вие можете да прецените дали сте сполучили, защото всеки определя успеха за себе си.

Писателят Сринивас Рао обяснява нещата по друг начин: не се водете по картите, дадени ви от другите, а по вътрешния си компас. „Ако достатъчно дълго време използвате чужда карта, има опасност да забравите факта, че цялото ви пътуване е основано на план, който някой друг е имал за вас. Спирате да възразявате. Безопасно е, лесно е и ви гарантира, че ще стигнете до финала,” пише той, но картите, които околните са начертали на нашите животи, могат сериозно да ни навредят. „В най-добрия случай ще подходим по доказано ефективен начин, а в най-лошия – ще се превърнем в бледа имитация на пътешествениците, които са отъпкали пътя преди нас,” заключва той.

Защо не ви върви в живота според ЗОДИЯТА

Всички ние имаме моменти, в които ни се струва, че целият свят върви против нас, докато накрая не се окаже, че ние самите сме тези, к...

Останалите причини успехът все да ви се изплъзва четете в Expert.bg!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com