Зъл началник - зли служители

26325
Зъл началник - зли служители
Снимка: Thinkstock/ Guliver

С лошото си поведение злият началник може да "зарази" целия колектив с проклетията си, предупреждава международно изследване, цитирано от в. "Дейли мейл".

Проучването било проведено в Китай от екипа на Кристъл Фар от университета на Мичиган. То обхванало 51 колектива от 10 фирми. Средната численост на работните групи била от шест служители, работещи в сферата на услугите, техническата поддръжка и иновационните разработки. Изследователите се фокусирали върху проявите на нефизическо насилие над подчинените, като словесни унижения и съкрушителни имейли.

Сменят шефа на областната болница в Монтана?

Промени в ръководството на болницата в Монтана ще обсъжда общото събрание на акционерите, насрочено за 5 юни. От Съвета на директорит...

Служители, които станали обект на подобно отношение, били по-неработоспособни и техният принос към колектива бил по-слаб.В същото време целият екип започвал да се раздира от вътрешни конфликти.Експериментът бил повторен при контролирани лабораторни условия в САЩ с участието на 300 доброволци. Получили се същите резултати - неуважителното отношение на началниците към отделни подчинени имало съсипващ ефект върху целия колектив.

Служителите започвали да се държат по същия зъл начин помежду си."В подобен контекст на вербално насилие всички страдат, коментира Кристъл Фар, независимо дали сте станали или не негова жертва!

"Предишни изследвания показаха, че подчинените се стремят да подражават на началниците си и когато се държат човешки, и те се стараят да поддържат ведър климат в колектива.

 

Защо трябва да съчувстваме на мъжа, работещ сред жени

Мнозина си мислят, че е безумно щастие да си един от малкото мъже или дори единствен сред екип, съставен предимно от жени. Но всъщност ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com