Бебе с тегло на 6-годишно дете бе отнето от майка му

66851
Бебе с тегло на 6-годишно дете бе отнето от майка му
Снимка: Mirror

Фрапантният случай е от далечна Колумбия, а 8-месечният Сантяго Мендоса тежи малко над 19 килограма – колкото нормално дете в предучилищна възраст.

Разбираемо е, че властите са решили да отнемат детето от майка му, която с начина си на „отглеждане“ го е докарала до такова състояние, че сега лекарите се налага да се борят за живота му.

Лекари се борят за живота на кърмаче, третирано със сол

Специалистите в Детска клиника в болница "Проф. д-р Стоян Киркович" се борят за живота на кърмаче. Тримесечната И.Л. от Стара Загора е ...

Според майката Йонис Фандино нейното поведение на „игнориране“ е виновно за сегашното състояние на бебето й, тъй като всеки път, когато то плачело, тя му давала някаква храна или мляко, за да го успокои.

„Още от раждането си той беше много неспокоен и всеки път когато плачеше го хранех“, обяснява майката и твърди, че на практика била затворник в дома си, защото бебето било много тежко.

След като тя видяла, че не може да се справи с детето си, решила да напише писмо за помощ до фондация, на което се отзовали доброволци. Проблемт е, че това е трябвало да стане доста по-рано, защото сега лекарите констатират сериозни здравословни проблеми поради наднорменото му тегло.

Според лекарите сега бебето се нуждае от лечение в дългосрочен план, което включва адекватна диета, здравословна храна и когато порасне още малко – физическо натоварване. В противен случай, след години, Сантяго може да отключи диабет, да страда от високо кръвно налягане и други страшни заболявания и състояния.

Светът главоломно затлъстява

Броят на хората, страдащи от затлъстяване и наднормено тегло, е нараснал близо четири път в развиващия се свят, достигайки близо един...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com