Брадатите мъже са главните сексисти

15692
Брадатите мъже са главните сексисти

Учени от Австралия изясниха, че брадатите мъже обикновено се придържат към недоброжелателни сексистки възгледи към жените. Резултатите от изследването са публикувани в сп. Archives of Sexual Behaviour, пише The Independent.

Учените се допитали до повече от 500 мъже на възраст от 18 до 72 години. Респондентите били разделени на категории, които зависели от степента, с която били обръснати. Изследователите се интересували от сексистките изказвания на мъжете, които били класифицирани на доброжелателни и недоброжелателни.

Брадата и мустаците са полезни за мъжете

Жените понякога недоволстват, а мустаците и брадата създават проблеми с шкембе чорбата, но излиза, че те са полезни за здравето. Мустац...

В допитването около седем от десет мъже имали бради. Повечето от тези мъже се оказали привърженици на недоброжелателни сексистки възгледи към жените. Към тях се отнасят остаряло, обидно и патриархално отношение към жените, според което основен авторитет трябва да е мъжът.

Привържениците на доброжелателния сексизъм се оказали по-малко. Според учените в последния случай мъжът пропуска жената напред, отваря ѝ вратата или ѝ отстъпва място в обществения транспорт. Около една трета от запитаните мъже не проявявали сексистко отношение.

Учените смятат, че сексизмът на мъжете с обилна растителност на лицето може да е свързан с възприятието на брадата като символ на мъжественост и доминиране.

Привържениците на патриархалните възгледи според специалистите по такъв начин са склонни да подкрепят представата за своето превъзходство с помощта на брада.

Жените не обичат брада, а мъжете татуировки

Татуировката на женското тяло е един вид табу за мъжете, поне според резултатите на ново проучване. Брад Пит обича Анджелина, а Дейвид...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com