Човека паяк със страхотна демонстрация за аварийни операции на високи сгради

30340
Човека паяк със страхотна демонстрация за аварийни операции на високи сгради

По-известният с прякора си Човека паяк Иван Кристоф беше един от основните участници в "Дубай Хелишоу 2014", на което бяха демонстрирани концепции за въздушни височинно/въжени операции.

Дубай беше домакин на глобални гиганти в хеликоптерната индустрия, военната промишленост, вътрешната сигурност, гражданска защита, авио медицински и спасителни сектори. Събитието се проведе през изминалата седмица в най-дългия в света хотел Meydan, под патронажа на Негово Височество Шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, вицепрезидент, министър-председател и владетел на Дубай и с подкрепата на Министерството на гражданска авиация-Дубай.

Първият скок с парашут стана на 216 години

Първият скок с парашут е направен от Андре-Жак Гарнерен на 22-ри октомври 1797 година. Точно 216 години след тази дата Google ни напомн...

Събитието бе открито от принца на Дубай, шейх Мансур, който е пилот на хеликоптер Блакхоук. Пред шейха Иван Кристоф сподели идеята си за създаване на най-елитния в света отряд за бързо отреагирване при бедствия и аварии на труднодостъпни места на супер високи сгради. Терминът "супер високи сгради" се отнася за небостъргачи над 100-200 метра.

На третия ден на изложението Иван направи съвместна презентация с Робър Либи, един от най-реномираните пилоти-инструктори с над 40 години опит като летец. Темата бе „Ектремни хеликоптерни и въжени операции при аварийно-спасителни дейности“.

По-късно Иван организира импровизирана публична демонстрация със спасителния си екип, в който участват Десислав Колев и Боряна Разсолкова-Колева, за извличане на жертви по въздух (с лебедка на хеликоптер МИ-8) на територията на Meydan Grandstand. В акцията участваха местни и канадски пилоти, организаторите на изложението и фенове на Човека паяк, които от местните медии са разбрали, че българинът ще участва като гост на хеликоптерното изложение.

79-годишна варненка скочи с парашут за 10-и път

На 79 години варненката Пенка Балева, член на клуб "Адреналин", направи поредния си парашутен скок на летището в Монтана, предаде БГНЕС...

Дубайска Телевизионна медия филмира презентацията и демонстрацията на Иван и екипа му, за да го излъчи в местната сателитна програма.

За Иван Кристоф:

Иван Кристоф влиза в историята на височинното инженерство като става първият човек в света, извършил въжени операции над 500 метра, пръв решава проблемите на недостъпните за повече от 27 години места на най-високата кула в света през 2003 г. Година по-късно той извършва най-високото в историята на височинно-въжените операции аварийно отреагиране.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com