Добрите бащи спират да се интересуват от секс

46377
Добрите бащи спират да се интересуват от секс
Снимка: Thinkstock

Мъжете, които прекарват часове в ролята си на добър баща, не могат да се похвалят с редовен сексуален живот. Това установи американско проучване.

В качеството си на пълноценни татковци новите бащи правят все по-малко секс и изглежда това ни най-малко не ги притеснява.

6-годишните датчанчета ще учат основи на секса

Шест години е достатъчна възраст за децата, за да изучават основите на секса. Това е становището на датската организация "Секс и общ...

Лий Гетлър от университета Нотр Дам в щата Индиана проследил живота и хормоните на 433 млади мъже от филипинските острови. Той открива, че господата с най-много тестостерон са и най-склонни да станат бащи. Въпреки това, веднага след като станат татковци, нивата на мъжкия полов хормон спадат заедно с интензивността на сексуалния им живот.

Д-р Гетлър е открил и увеличаване на хормона проклатин, който обикновено се свързва с кърменето, особено сред мъжете с най-голямо желание към родителството. "Майките претърпяват съществена биологична промяна с бременността и раждането. Все още не се е появила тенденцията да се мисли за бащата така, както за майката по отношение на секса. Мисля, че еволюцията е помогнала на мъжката физиология да инвестира в децата си и да се грижи добре за тях", коментира Лий Гетлър.

Той все пак успокои дамите, като подчерта, че физиологичната промяна при мъжете се наблюдава само през първите 1-2 години след като станат бащи.

Източник: БГНЕС

Полицаи се натъкнаха на нещо необикновено след отзоваване на сигнал за нападение

Полицията в щата Мейн, САЩ, се отзова на сигнал за нападение, след като съсед се обадил на спешния телефон и казал, че чува писъци от к...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com