Гледка, която ще ви трогне. Как расте бяло мече (ВИДЕО)

12130
Гледка, която ще ви трогне. Как расте бяло мече (ВИДЕО)

Това бяло мече се е появило на бял свят на 6 ноември 2016 година в зоопарка Кълъмбъс, щата Охайо, САЩ. Името му било избирано няколко седмици и гласуването станало световно.

В резултат малкото женско мече е получило името Нора. То се явява компилация между имената на неговите родители – бащата Нанук и майката Аврора.

Мечка избяга от клетката си в зоопарка в Плевен

Едната от мечките в плевенския зоопарк „Кайлъка“ избяга от заграждението си. Това съобщиха от пресцентъра на винистерствот...

В гласуването на сайта на зоопарка взели участие повече от 88 000 души от 115 страни, като най-активни се оказали участниците от САЩ, Франция, Бразилия, Канада и Великобритания.

От първите дни до три месеца – трогателното видео, качено в официалния канал на зоопарка в YouTube, доказва, че всички деца наистина растат много бързо.

Осемгодишната бяла мечка Аврора родила две мечета, но оцеляло само едното от тях. Биолозите поясняват, че това е разпространена ситуация в дивата природа. Майката доста бързо загубила интерес към меченцето и с неговото отглеждане се заели служителите на зоопарка.

Когато се родила, Нора тежала само 450 грама, а сега вече е повече от 8 килограма. Тя се развива добре, вече умее да тича и да плува.

Човешка болест убила мечето Кнут (ГАЛЕРИЯ)

Бялото мече Кнут, което за недългия си живот донесе милиони евро на Берлинския зоопарк, е станало първата сред животните жертва на "чов...

По оценки на Международния съюз за опазване на природата световната популация на белите мечки е между 20 000 и 25 000 екземпляра и тяхната численост постоянно намалява.

Зоопаркът Кълъмбъс (Columbus Zoo and Aquarium) е участник в програмата по опазване на тези животни. Аврора живее тук от 2010 година, станала един от първите представители на своя вид, а Нанук е дошъл през 2012 година на възраст 25 години.

Освен във видеото можете да видите Нора и в нашата галерия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com