И главният критерий за сексапил е...

12955
И главният критерий за сексапил е...

Жените често подлагат своята външност на разнообразни модификации в стремеж да станат по-сексуални и привлекателни за противоположния пол.

Те променят цвета на косите си, формата на веждите и дори фигурата, а природните особености на лицето често се маскират с макиаж. Но учени от Канада смятат тази стратегия за грешна. Оказва се, че дори малки изменения във външността могат да направят женския лик по-малко привлекателен.

Избраха най-сексапилната жена в света

Британската актриса и модел Мишел Кийгън е обявена за най-сексапилната жена на света през 2015 г., според допитване до читателите на мъ...

Изследователи от университета Куинс смятат, че не е толкова просто да заблудиш околните и да ги накараш да те смятат за нещо, което не си. В експеримент те показвали на доброволци кратки видеа с различни хора и ги питали да оценят тяхната привлекателност.

Доброволците не виждали каква е външността на хората – те наблюдавали само техните движения и очертания. И когато доста сексуалната пластичност се съчетавала с красиво тяло, ефектът се оказал по-малко привлекателен от очакваното. Оказало се, че красивата жена, която се опитва да придаде сексуалност на походката си, в резултат само разваля впечатлението.

"Открихме, че привлекателността зависи от вътрешната хармония, от това как движенията и формите си съответстват – разказва авторът на изследването Николаус Тойе (Nikolaus Troje). – Всъщност нашата зрителна система се явява чувствителен детектор на лъжата, който възприема дори незначителни несъответствия и реагира на тях."

Поред д-р Тойе мозъкът е еволюирал така, че да улавя несъответствията. Това умение е позволило на нашите предци да разпознават младите или ранените животни в стадото, тъй като такава плячка е по-лесна.

Българките в топ 10 на най-сексапилните жени в света

Най-сексапилните жени в света са бразилките, но в челната десятка попадат и българките, пише американското издание "Латин таймс", цитир...

Точно по същия начин човек се движи не така, както обикновено, ако се чувства зле. Д-р Тройе смята, че дори независимо от факта, че той се е съсредоточил върху изучаването само на движенията, най-малките изменения във външния вид също ще отблъскват.

"Изрусявате си косата и си оцветявате веждите в черно с надеждата, че ще изглеждате по-красиви, но това може да не сработи – обяснява ученият. – Събеседникът ще чувства, че с вас нещо не е наред. Ако се съмнявате, просто бъдете себе си."

Резултатите от изследването на Тройе са публикувани в сп. Evolution and Human Behavior.

По-рано учените стигнаха до извода, че привлекателността много зависи от гласа на човека и се усилва от приятния аромат.

Йохансон изпревари Мерилин Монро по сексапил

Американската актриса Скарлет Йохансон оглави класацията на най-секси кинозвездите на всички времена. Легендарната и незабравима Мерил...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com