Интересни открития за сексуалността

44036
Интересни открития за сексуалността
Снимка: Thinkstock/Guliver

Традиционният поглед върху сексуалното поведение приписва на мъжа задължението да защитава и обезпечава жената, в замяна на нейната вярност. Психологът Кристофър Райън призовава хората на погледнат на въпроса по-разкрепостено.

Баналният сценарий на сексуално поведение е заложен още от земеделското общество, но неговата продължително е едва 5% от човешката история. В предшестващия период, продължение на 95% от човешката история, никаква моногамия не е имало. Сексуалните връзки между членовете на първобитните племена са били по-гъвкави и свободни. Знаейки за това и разбирайки истинската ни природа, Райън призовава да бъдем по-търпими към себе си и останалите, да се отнасяме с уважение към нетрадиционните съюзи – еднополови и полигамни – и да се отървем от мисълта, че мъжът има право да контролира сексуалното поведение на жената.

Да си поръчаш и вибратор с питието... (18+)

В Токио бе открит дамски бар, в който посетителките могат да се наслаждават на приятни питиета и да разглеждат секс играчки, пише Metro...

Ето още няколко неочаквани изводи за сексуалността, до които са стигнали учените в последните години.

Бисексуалността – това е сексуална ориентация, преходно състояние или проява на, свойствена на всички, сексуална гъвкавост?

Проучване с участието на 70 жени, които се идентифицирали като лесбийки, бисексуални или не са могли да определят сексуалността, повторено 10 години по-късно, показва, че бисексуалността не е междинен етап към лесбийството, нито експериментален етап за хетеросексуалните жени.

Кое е първо - желанието или възбудата?

Изследване на холандски учени доказва, че тялото ни реагира на еротиката преди съзнанието ни. С други думи възбудата предшества желанието.

Сексът след 35 години ще е мит

Към 2050 година мъжете и жените ще престанат да правят секс за продължаване на рода. Това твърди прогноза на учените от университета в ...

Различна ли е реакцията на мъжа и на жената към еротични обекти?

Американски учени проследили траекторията на погледа и мозъчната активност на доброволци, разглеждащи еротични снимки. Очаквало се, че жените първо ще погледнат лицето, а мъжете – гениталиите. Реакцията на мъжете и жените наистина се оказала различна, но в друг аспект. Мъжете по-дълго фиксирали погледа си върху лицето, в сравнение с жените. След това и едните и другите насочвали очите си надолу.

Различава ли се силата на влечението при мъжете и жените?

Тук резултатите са спорни. Анализирайки над 800 изследвания за сексуалността учените преценили, че доказателствата за вродени различия, като брой на сексуални партньори и честота на мастурбацията, са неубедителни, тъй като подобно сексуално поведение в значителна степен е културно обусловено.

Авторите признават, че при продължителни отношения влечението при жените намалява, но обясняват това явление с моногамията.

Смартфоните скапват сексуалния живот

Заради смартфоните хората обръщат все по-малко внимание на партньорите си и постепенно забравят какво представляват романтичните отноше...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com