Изкуствената елха може да влияе на потентността

4647
Изкуствената елха може да влияе на потентността
Снимка: БГНЕС

Изкуствените елхи се купуват по много причини – от алергия до екологични съображения. Но какви са слабите им страни, освен въпроса за естетиката?

Подобни елхи обикновено се правят от поливинилхлорид – същия материал, който се прилага в производството на тръби, играчки, медицинска апаратура и т.н. Експертите се разминават в оценката на безопасността на този материал.

Идеи за елха на стената

Един дом не може да няма елха на Коледа. Може да си купите живо дръвче, такова в саксия или пък да заложите на пластмасово в различни ц...

"За осигуряване на пожарната безопасност в поливинилхлорида може да се добави олово или барий – казва главният лекар на American Family Care Глен Харнет. – Поливинилхлоридът може също да отделя газове, които се наричат летливи органични вещества. Те могат да дразнят лигавиците на очите, носа и дробовете", обяснява специалистът.

Освен това в поливинилхлорида може да се съдържат фталати, които предизвикват снижаване на тестостерона, както отбелязва Брус Ланфиър, професор от катедрата по опазване на здравето и околната среда от университета "Саймън Фрейзър".

Но главното – едва ли може да се разбере съставът на поливинилхлорида на конкретна изкуствена елха. Повече от три четвърти от всички химични елементи, които се използват в производството на потребителски стоки, изобщо не се тестват, като по подразбиране се смятат за безопасни.

Тъй като във всяко масово производство понякога има примеси, често чуваме за случаи на откриване например на олово в козметиката.

Много ли ви е срам? Пийте един тестостерон!

Напитка с добавка на тестостерон може да стане новият начин за решаването на проблема със силната срамежливост, смятат холандски учени....

Трябва ли да се притесняваме? Ланифър смята, че последствията от взаимодействието с изкуствената елха в продължение на един месец годишно е много сложно да се оценят. Стоките от поливинилхлорид отделят най-много вредни газови при първото използване, така че след покупката на изкуствена елха Харнет съветва тя да се остави малко навън.

Срокът на експлоатацията на изделията от поливинилхлорид обикновено е 10 години, така че най-добре да смените елхата след 9 годни използване.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com