Жените назоваха идеалните донори на сперма

19236
Жените назоваха идеалните донори на сперма

Австралийски учени от Куинсландския технологичен университет са изяснили какви мъже предпочитат жените в качеството на донори на сперма.

Резултатите от изследванията на авторите са публикувани в сп. Applied Economic Letters, съобщава Daily Mail.

Учен обясни движението на сперматозоидите

Сперматозоидите на човека плуват бързо и по-добре държат курс към твърда повърхност – при липса на такава тяхната скорост се сниж...

Оказало се, че като бъдещи бащи жените предпочитат интелектуални и уравновесени мъже интроверти пред екстоверти. Преди учените смятали, че жените предпочитат по-открити и комуникативни мъже, но се оказало, че не е така.

Проведеното от австралийските учени изследване станало първото, в което били запитвани не само жени, но и мъже донори на сперма. Специалистите събрали данни от 56 мъже и изучили онлайн борсата на мъжка сперма, където жените получават възможност да общуват с донорите.

Освен това около 73 процента от донорите и реципиентите на сперма след раждането на децата продължават да общуват помежду си. Най-често това става в невербална форма (по електронната поща), но понякога и по телефона, с видеоразговори в мрежите или лични срещи.

Общо в изследването взели участие респонденти на възраст от 23 до 66 години от Австралия, Канада, Великобритания, Италия, Швеция и САЩ. Данните на учените се основават на онлайн допитвания в специални форуми и сайтове, проведени през 2012 и 2013 година, допълва Lenta.ru.

Учени отгледали пълноценни сперматозоиди в лаборатория

Френски учени твърдят, че за първи път в историята на науката са успели да отгледат сперматозоиди в лаборатория, съобщава The Telegraph...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com