Какво ще се случи, ако 2 месеца пиете доматен сок

70098
Какво ще се случи, ако 2 месеца пиете доматен сок

Редовната употреба на доматен сок помага при отслабване, установиха тайвански учени.

В изследването са участвали жени на различна възраст, с различно тегло и произход. В продължение на два месеца те са изпивали по една чаша доматен сок на ден. По време на експеримента участничките в него не са променили ежедневните навици, а само след няколко дни установили, че са отслабнали.

Чаша доматен сок облекчава симптомите на менопауза

Една чаша доматен сок на ден може да помогне за облекчаване на симптомите на менопаузата, според изследователи от Медицинския университ...

Учените подчертават, че не става въпрос за загуба на течности в организма, а за топене на мазнините. Участничките в експеримента намалили талията си средно с 1,6 -2 см, имали ниско ниво на холестерол и увеличено ниво на ликопен в кръвта - антиоксидант, който положително влияе върху здравето.

Доматите са нискокалорични и в сок от 0,35 л има само 80 калории. Те са богати на натрий, калций, калий, магнезий, витамин B, C и АБ. Доказано е, че високото наличие на ликопен в доматения сок спира развитието на канцерогените клетки, прочиства кръвоносните съдове и предотвратява появата на сърдечни болести. Доматеният сок помага за намаляване на кръвното налягане, предотвратява тромбозата, регулира работата на черния дроб, панкреаса и жлъчката.

За да почувствате ефекта му, е необходимо да консумирате домашен доматен сок, приготвен от свежи или сварени смлени в блендер домати. Доматеният сок в търговската мрежа съдържа консерванти и много захар.

Източник: БГНЕС

Диетата, с която Краси Радков отслабна за дни

Краси Радков е поредната тв звезда, вманиачена по отслабването. Шоуменът се е заел сериозно да стопява биреното си коремче, при то...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com