Какво убива любовта?

25304
Какво убива любовта?
Снимка: iStock/Guliver

Австралийски учени определиха основните причини, които според мъжете и жените от развитите страни ги карат да прекъснат любовните отношения.

Немарливост, мързел и бедствено материално положение са признати за главни "убийци на романтиката". Изследването е представено в сп. Personal and Social Psychology Bulletin, съобщава The Independent.

11 цитата за смисъла на раздялата

Никой не започва една връзка с мисълта, че тя ще приключи, но животът ни поднася изненади и ето, че прекрасната любов в даден момент се...

Психолозите обобщили данните за шест изследвания с участието на 6500 души. Станало ясно, че изискванията към партньора се отличават – при продължителни отношения те са по-високи, отколкото при мимолетни романи.

Що се отнася до кратките сексуални връзки, само "лошата миризма" и "нечистоплътността" имали решаващо значение. Но при по-продължителна връзка, както се оказало, хората стават по-взискателни, особено жените.

"Липса на чувство за хумор", "лош секс" и "неувереност в себе си" са назовавани като главни причини за прекъсване на отношенията от жените.

Мъжете пък най-много се отблъскват от "слабо полово влечение" и "приказливост". Както мъжете, така и жените отдават еднакво значение на немарливост, мързел и материална необезпеченост – тези качества били посочени като главни причини за разрива на отношения.

Силна история за Любовта и Раздялата

(Казват, че любовта и раздялата вървят ръка за ръка. Когато едното си отиде, идва другото. Но истината е, че не всяка любов завършва с ...

Учените обърнали внимание също така, че повече поводи за прекратяване на отношенията и по-голяма готовност за смяна на партньора посочвали тези, които високо оценявали своята собствена привлекателност и "цена" на брачния пазар, допълва Lenta.ru.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com