Koи диктатори са убили най-много хора?

46890
Koи диктатори са убили най-много хора?
Снимка: Thinkstock

Само преди три дни отбелязахме Деня на жертвите на комунизма и фашизма. По този повод решихме да ви запознаем с фактите, свързани с броя на жертвите на най-жестоките диктатори в човешката история.

Адолф Хитлер е известен по цялата Земя със своята безгранична жестокост. Но се оказва, че заради античовешките действия на други диктатори са загинали много повече хора, отколкото заради фюрера на Нацистка Германия по време на Втората световна война.

Жените отвръщат на мъжете. Вижте как!

Съжителството, бракът... изобщо предизвикателството на симбиозата на мъжа и жената под един покрив, не винаги е един безболезнен проце...

Най-големият убиец в човешката история е китайският диктатор Мао Дзъдун. Комунистическият режим в съвременен Китай официално го смята за велик революционер, гениален политически и военен стратег, както и за спасител на нацията, но заради неговите действия са загинали повече от 70 милиона души в периода 1949-1976 г.

Над 23 милиона души са загинали заради действията на Йосиф Сталин, като това го нарежда на второ място в класацията на най-жестоките диктатори в модерната история на човешката цивилизация.

Третото място се отрежда на Адолф Хитлер, като заради неговите действия се счита, че са загинали поне 17 милиона души по целия свят.

Четвърти в зловещата класация е белгийският крал Леополд II. Той е жесток робовладелец, починал през 1909 г., заради когото умират над 15 милиона души, почти всички от които в африканските колонии на Белгия.

Училищните хулигани са по-щастливи и по-сексапилни, твърди научно изследване

Дори и да изглежда нечестно, нов научен труд, наречен „Оцеляване на най-слабите (физически) и най-сексапилните“, публикуван...

На пето място се нарежда Хидеки Тоджо - ултрадесен националист и 40-ти министър-председател на Япония. Тоджо е осъден на смърт и екзекутиран от международен военен трибунал за военни престъпления, тъй като заради неговите диктаторски деяния загиват повече от 5 милиона души.

Използвани източници: Wikipedia; WolframAlpha.

Aвтор: Теодор Спасов

Още от най-новото за секса и любовта

Живеем в 21 век и сякаш няма нищо, което да не знаем, дори за секса. Откритията обаче не спират и непрекъснато излиза нова и нова инфор...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com