Митко, който знае световните столици, не знае кой е Левски

75536

12-годишният Митко, който за няколко дни обиколи социалните мрежи и стана истинска сензация с видео, в което показва знанията си по география, се оказа, че не знае кой да българските герои. Какво знае Митко стана ясно в студиото на "Всяка неделя" по Нова телевизия.

Кричимският професор, както стана известно момчето от гетото, се запъна на въпрос за Левски. На въпрос на водещия Кеворк Кеворкян кой е Левски, той започна да обяснява за футболния отбор "Левски", за футболиста Гонзо, но се обърка за Апостола на свободата. Нужно му беше време, за да се сети от къде е истинския Васил Иванов Кунчев, по прякор - Левски - от Карлово.

Международният ден на детската книжка

Спомняте ли си времето, когато в детските книжки откривахме вълшебни светове, в които пътувахме всяка вечер, преди да заспим. Приказнит...

„Не много часове прекарвам на компютъра. Разглеждам Париж, Лондон“, обясни Митко.

Петокласникът не е излизал от Кричим. В студиото той беше с мама Гинче, а баща му Иван е от 4 месеца във Франция, но няма пари да се прибере. Майката каза, че когато таткото има пари, им праща - по 50 евро. В къщи те си говорят на турски.

„Това са моите приятели, ето го БМВ-то“, въодушеви се Митко, виждайки на екрана снимка на луксозно возило в ромската махала в Кричим, на която е и той.

Ще продължавам да уча столиците, за да не остана прост, каза многознайкото. Братята му също учат, каза майка му, която има общо 6 деца.

Международният ден на детската книжка

Спомняте ли си времето, когато в детските книжки откривахме вълшебни светове, в които пътувахме всяка вечер, преди да заспим. Приказнит...

Любимият му отбор бил „Левски“, а любимият футболист е Георги Иванов – Гонзо, а не Димитър Бербатов. „Само сините“, от испанците „Барса“, каза „професорът“. Той е фен и на фолкпевеца Тони Стораро.

Ромчето обаче не знае кой е президент на България: „Тоя не го знам“, призна момчето, но набързо се сети за президента на САЩ Барак Обама.

Другите деца му казвали, че бил "дивак", защото знаел почти всички столици на държави, разказа малкия Митко. Водещият Кеворкян го посъветва освен световните столици да учи и нещо друго. Малкият се оплака, че в техния квартал не правят канализация. Оказа се, че освен столиците, той знае и името на кмета на Кричим Атанас Калчев.

 

Физическата активност на детето зависи от примера на майката

Ново британско изследване сочи, че колкото по-голяма е физическата активност на майката, толкова по-активно физически ще е детето й. В...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно