На 19-ти юни стартира "Живей активно!" за 11-ти пореден път в София

7238
На 19-ти юни стартира "Живей активно!" за 11-ти пореден път в София

На 19-ти юни за 11-та поредна година в София ще се проведе инициативата „Живей активно!”, чиято цел е да популяризира здравословното влияние на спорта и движението.  

ЖИВЕЙ АКТИВНО! се организира от Нестле България и по традиция се провежда под патронажа на Столична община. Инициативата ще се проведе в още 3 български града – Варна на 10-ти юли, Бургас  на 28-ми август и за първи път в Пловдив на 18-ти септември в партньорство с местните общини. Мотото на ЖИВЕЙ АКТИВНО! 2016 е „По-добри заедно“. На него са посветени и първите активности, организирани от компанията.

Десетки живяха активно заедно със своето куче за четвърта поредна година в Южния парк

Въпреки дъжда „ЖИВЕЙ АКТИВНО! и със своето куче“ отново демонстрира силната връзка между стопанина и неговия домашен любиме...

„През 2006г., когато се проведе първото издание на „Живей активно!” се включиха 2 000 жители, а през изминалата година броят им се увеличи до 30 000 граждани”, заяви мениджърът „Корпоративни връзки“ в „Нестле България” Нели Ангелова на специална пресконференция относно бъдещите планове и инвестиции, свързани с инициативата.

Тя допълни още, че в заложения им план на инициативата за тази година се очаква да вложат 1 млн. лева.

Заместник-министърът на спорта Асен Марков сподели, че инвестициите, които е вложил бизнесът за превенция на здравословен начин на живот през изминалите 10 години е равна на сумата от 10 млн.лв.

През 2015 г. най-мащабната инициатива за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот отбелязва своя 10-и юбилей и  се проведе в София, Варна и Бургас, в партньорство с местните общини.  От тази година в инициативата се включва и град Пловдив, където ще проведат събития, с които да се включат в инициативата.

ЖИВЕЙ АКТИВНО! И със своето куче

Лео и Играта ще дадат началото на събитието на 10 октомври 2015 г., в 10.30 часа, на поляната за кучета в Южния парк (обособената площа...

Представители на общините представиха  бюджетите, които ще бъдат заделени през предстоящата година както за спортни дейности, така и за подобряване на спортните съоръжения в градовете.

Целта на проявата е популяризиране на благотворното влияние на физическата активност върху здравето и начина на живот на гражданите и стимулиране на ходенето пеша като най-удобната форма на движение в градска среда. Проектът е насочен както към семейства с деца и активни граждани в зряла възраст, така и към млади, работещи хора, особено силно засегнати от тенденцията за водене на заседнал начин на живот.

Посланици на "Живей активно” от самото ѝ начало са  Тереза Маринова, Йордан Йовчев, Евгени Иванов и Константин Папазов.


"Очакваме все повече хора да се включат към инициативата. "Живей активно” се разширява и все повече започвам да забелязвам, че хората се обръщат към активния начин на живот, което всъщност е и нашето послание и мога да кажа моя лична кауза", заяви олимпийската ни шампионка по лека атлетика Тереза Маринова.  Според нея в последните години броят на спортуващите деца се е увеличил, а за да нараства все повече, то главна роля трябва да играят родителите, които да обяснят на децата си защо е важен спортът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com