Най-опасните травми по време на секс

48263
Най-опасните травми по време на секс
Снимка: Thinkstock/Guliver

Учените от Женевския университет по хирургия и травматология заедно с техни колеги от Департамента за медицински изследвания в Женева са публикували резултатите от научни експерименти, които показват колко травматологичен може да бъде сексът.

Тази информация е допълнена от бразилски учени, публикували статия за най-честите травми от интимен характер.

10 мъжки признания за секса

Ето няколко мъжки признания за секса, които са самата истина: 1. Не ни трябва романтика (на всяка цена) То е ясно, но също така искам...

Изследователите от Женева стигнали до заключението, че сексуалните утехи може да са доста опасни за тазобедрените стави. Това мнение се подкрепя от резултатите от опити с участието на доброволци и прилагането на магнитен резонанс.

Както отбелязват специалистите, по време на секс възниква ставно напрежение, чиято сила се колебае в зависимост от позата.

Медиците са съставили специално разяснение колко е голям рискът да се получи тазобедрена травма при партньора. Според експертите голяма роля играят индивидуалните особености на здравето и организма на хората. Пациенти на травматолозите най-често стават хората с крехки кости и твърди, слабо еластични стави.

Почти едновременно с учените от Женева този въпрос е изследван и от бразилските учени, публикували резултатите си в сп. Advances in Urology.

Тези трикове наистина ще ви направят секс-машина

Секс колумнистката на британското списание "Men`s Health" Ники Ходжсън даде препоръки на читателите, като обедини отговорите на най-че...

Те открили, че най-често половите травми се случват по време на хетеросексуални контакти и мастурбация. Като най-опасна за организма била призната позата "ездач", при която се получават 28% от всички случаи на сексуални травми. На свой ред мисионерската поза е получила статута на най-безопасна според учените.

Руските специалисти на свой ред отбелязват по-широк диапазон от травми, случващи се по време на секс. Според хирурга Оганес Диланян трите най-разпространени увреждания при интимни контакти са счупване на половия член, разкъсване на юздичката на половия член и мускулен спазъм на тазовото дъно при жените, при което партньорът се "заклещва" в нея.

И в трите случая задължително трябва да се търси лекарска помощ, отбелязва специалистът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com