Намеренията на мъжа се познават по погледа

15874
Намеренията на мъжа се познават по погледа
Снимка: Thinkstock/ Guliver

По погледа на мъжа може лесно да се разбере дали той иска сериозни отношения, или просто разчита да си прекара приятно в компанията на поредната "избраница", твърдят психолозите от Тексаския университет.

Изводите на изследователите са направени въз основа на експеримент с участието на студенти.

Нарисувани очи отказват хората да хвърлят боклуци

Хората значително по-рядко цапат, ако на опаковката или други обекти има картинка с втренчени очи, са изяснили психолози от университет...

Според условията мъжете трябвало да си представят, че искат да встъпят в сериозни отношения с жена или обратното – да мислят само за флирт. В същото време им давали да разглеждат снимки на потенциални партньорки в пълен ръст, закрити с лист хартия.

Участниците трябвало да повдигнат листовете или само в горната част на снимката, където било лицето, или в долната, която криела женското тяло.

52% от младите мъже, които се интересували изключително от флирт, акцентирали вниманието си върху фигурата на жената. Сред участниците, узрели за брак и семейство, 68% процента гледали лицето.

Както смятат изследователите, подобно поведение може да е обусловено от еволюцията. Според хипотезата на авторите по талията и бедрата мъжът несъзнателно се опитва да оцени женската фертилност в конкретен момент от времето, а по лицето – репродуктивния потенциал като цяло.

Цветът на очите ни издава колко обичаме алкохола

Учени от университета във  Върмънт установиха, че цветът на очите е свързан с предразположеността на човек към алкохолизъм, пише A...

Подобен експеримент бил проведен и с жени. Оказало се, че независимо какъв характер имали техните намерения спрямо мъжете, те почти във всички случаи старателно изучавали лицето на своя потенциален партньор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com